Več kot dve leti je že minilo, odkar so si člani in simpatizerji kulturnega društva Prostorož zastavili s kozmetičnimi popravki in bogatim poletnim programom obuditi zaspani park na Taboru. Takrat so pripravili aktivnosti do konca junija, nato pa so jih zaradi dobrega odziva podaljšali do sredine septembra in letos bo prav tako. Nadaljevali bodo z jogo in druženjem na novem otroškem igrišču pred hotelom Park ob četrtkih, ob petkih in sobotah s knjižnico pod krošnjami, igralo se bo tudi namizni tenis in šah, 7. septembra pa bo zadnja letošnja Nostalgična sobota. Ta bo tokrat tematsko ovita v petdeseta leta prejšnjega stoletja znova postregla s pestro ponudbo vintage oblačil, nakita ter modnih dodatkov, kot novost pa se je letos na programu znašel še – kino na prostem.

Tako se bodo od 4. do 10. septembra pod krošnjami vsak večer lahko pogrnile odeje, postavili stoli in gledali slovenski filmi. Prvih pet dni Kina Park bodo uvod v filmsko druženje naredili kratki filmi Matjaža Tančiča in Marka Kumra iz serije Žive legende, v katerih bosta avtorja predstavila čebelarja, vulkanizerko, lovca, godca in partizana. Za uvodom bo prvi dan sledil dokumentarni film Urše Menart Nekoč je bila dežela pridnih, za njim bodo gledalce navdušile Aleksandrinke Metoda Pevca, Petelinji zajtrk Marka Naberšnika, v soboto bodo predvajali Pevčeve Vaje v objemu, v nedeljo pa dokumentarec Jaz sem Janez Janša treh istoimenskih umetnikov. Ponedeljek bo posvečen mladim režiserjem, torek pa kratkim filmom filmske produkcije Staragara, ki praznuje deset let. Ob pestrem programu organizatorji obljubljajo, da bo ves čas poskrbljeno tudi za pokovko.

A letošnje dogajanje na Taboru se ne bo končalo s kinom, ampak s priljubljeno veliko garažno razprodajo 21. septembra, na kateri bodo lahko zainteresirani prodajali in podarjali vse, kar jim je odveč. Zraven bo zadišalo iz mobilne kuhinje na kolesih, ki so jo sredi poletja sestavili s pomočjo tandema COMAC in kolektiva Trapez, dan pred koncem tretje sezone pa bo društvo Prostorož organiziralo še okroglo mizo o kulturni četrti Tabor. Želijo si namreč ovrednotiti pretekle aktivnosti in oblikovati načrte za prihodnost skupaj s čim več zainteresiranimi prebivalci in obiskovalci Tabora.