Slednji je v 3. krogu gladko slavil nad Portugalcem Joaom Souso s 6:0, 6:2 in 6:2 ter se bo v osmini finala srečal s Špancem Marcelom Granollersom, boljšim od Američana Tima Smyczeka (6:4, 4:6, 0:6, 6:3, 7:5).

Napredoval je tudi tretji nosilec, Britanec Andy Murray, ki je s 7:6 (2), 6:2 in 6:2 izločil Nemca Floriana Mayerja. Petopostavljeni Tomaš Berdych je bil boljši od 31. nosilca, Francoza Juliena Benneteauja, s 6:0, 6:3 in 6:2, devetopostavljeni Švicar Stanislas Wawrinka pa je s 6:3, 6:2, 6:7 (1) in 7:6 (7) premagal Ciprčana Marcosa Baghdatisa.

Slovo Radwanske

V ženski konkurenci se je Serena Williams gladko uvrstila v četrtfinale, potem ko je s 6:4 in 6:1 izločila 15. nosilko, rojakinjo Sloane Stephens. V četrtfinalu se bo pomerila s Španko Carlo Suarez Navarro, ki je bila s 4:6, 6:3 in 7:6 (3) boljša od osme nosilke, Nemke Angelique Kerber.

Zato pa je izpadla tretja nosilka Radwanska, ki je morala priznati premoč 24. nosilki Makarovi. Ta je zmagala s 6:4 in 6:4. Kitajka Li Na, peta nosilka, je s 6:3 in 6:0 izločila devetopostavljeno Srbkinjo Jeleno Janković. Lijeva, zmagovalka odprtega prvenstva Francije leta 2011, je potrebovala le 57 minut, da je ugnala Jankovićevo, ter bo v četrtfinalu igrala z Makarovo.

Williamsova je dobila osem od zadnjih devetih iger s Stephensovo in se slednji oddolžila za četrtfinalni izpad na letošnjem odprtem prvenstvu Avstralije, po katerem sta si izmenjali kar nekaj ostrih besed, "bojni sekiri" pa sta že zakopali in sta se v 87-minutnem obračunu drugi drugi tudi nekajkrat opravičili, ko so žogice v zelo vetrovnih razmerah letele "po svoje". Williamsova je po zaključni točki ob mreži, ko sta se rokovali, Stephensovi celo dejala: "Tako te imam rada." V nadaljevanju pa je povedala: "Stephensova je zelo dobra igralka. Jasno, da je bilo zaradi tega pred dvobojem zame težje, pomembneje. To se je tudi poznalo v moji igri na začetku, ostala pa sem osredotočena, igra je stekla in do konca mi je uspelo obdržati mirnost in sproščenost."

Đoković nasprotuje napadu na Sirijo

Đoković, leta 2011 je že osvojil veliki slam v New Yorku, se bo skušal še četrto leto zapored na tem turnirju prebiti v finale. "Danes sem le opravil svoje delo, zmagal brez izgubljenega niza in bil na igrišču le toliko časa, kot je bilo nujno potrebno," je kratko svoj dvoboj s Souso opisal 26-letni Srb, ki pa je moral veliko več povedati o svojem odnosu do vojne predvsem v luči možnega napada na Sirijo zaradi podobnih okoliščin, kot je bilo leta 1999 Natovo bombardiranje Srbije. "Sem popolnoma proti kakršnimkoli bombardiranjem, napadih z raketami ali drugim orožjem. Nobena vojaška akcija ne prinese nič dobrega in tudi nihče ne zmaga. Vojna je najslabša stvar, ki se lahko pripeti človeku. Imam osebno izkušnjo iz otroških let, tako kot drugi moji prijatelji in rojaki, zato tistega obdobja mojega življenja ne privoščim nikomur," je dejal Đoković.

Nekaj več dela od Srba je imel na igrišču Murray, ki je lani v New Yorku končal 76-letno britansko čakanje na moški naslov na grad slamih. Mayerja je v uvodnem nizu premagal šele v podaljšani igri. "Mislim, da bi moral začeti igrati veliko hitreje, kot sem. Zelo slabo sem se pognal s startnih blokov, šele nato mi je steklo," je dejal olimpijski zmagovalec, ki je dobil tudi letošnji Wimbledon. Britančev naslednji tekmec bo Uzbekistanec Denis Istomin, ki je izločil dvajsetega nosilca Italijana Andreasa Seppija.