Španec je ohranil še največ moči na strmem finalnem vzponu, na katerem je prepričljivo dobil etapo in za eno sekundo v skupnem seštevku prehitel Irca Nicolasa Rocha (Saxo), ki je etapo končal na četrtem mestu. Prva tri mesta na etapi so sicer zasedli španski kolesarji, med Morenom in moštvenim kolegom iz Katjuše Joaquinom Rodriguezom se je vrinil Alejandro Valvarde (Movistar).

Slovenec Janez Brajkovič (Astana) je zasedel 27. mesto, s 47 sekundami zaostanka za Morenom, drugi Slovenec Grega Bole (Vacansoleil) pa je bil s šestimi minutami in 25 sekundami zaostanka 99.

Moreno je prevzel skupno vodstvo na španski pentlji pred Rochom, na tretjem mestu pa je Italijan Vincenco Nibali (Astana) z 20 sekundami zaostanka. Brajkovič je 31. (+ 4:47), Bole pa je pristal na lestvici nižje od 95. uvrščenega.

Sedmo mesto Božiča v Franciji

Italijan Filippo Pozzato je zmagovalec kolesarske dirke za veliko nagrado Zahodne Francije v Plouayu, ki je štela za točke svetovne serije. Kolesar Lampreja je imel v zaključku 243 kilometrov dolge, krožne proge več moči od rojaka Giacoma Nizzola in Francoza Samuela Dumoulina. Z devetim mestom v sprintu je rast forme pokazal Borut Božič (Astana).

V zadnjem delu dirke, ki jo je pred dvema letoma dobil Grega Bole, so se vrstili pobegi, v enem izmed njih je sodeloval tudi Kristijan Koren (Cannondale), ki pa tako kot drugi ubežniki v svojem namenu ni uspel. Na koncu je zaostal minuto in deset sekund, zasedel pa 77. mesto. Nekoliko boljši je bil Simon Špilak (Katjuša), ki je v cilj prišel v času zmagovalca, zasedel je 55. mesto.

Pozzato je dobil svojo drugo dirko v zadnjih 14 dneh, pred dvema letoma je bil najboljši na dirki Coppa Agostini.