Slovenska odbojkarska reprezentanca je v svoji tretji tekmi turnirja v Hočah še tretjič zmagala. Po Bolgariji in Danski je premagala še Kanado, izid je bil s 3:1 (-18, 13, 14, 20).

"Danes je bilo kar solidno, glede na to, da smo se do zdaj ukvarjali le z blok-obrambo, z ofenzivo pa praktično nič. A še vedno nas čaka veliko dela, to se že nekaj časa ponavljam. Motijo me le drobnarije, ena od teh je, da visoke prednosti enostavno ne smemo zapravljati. Dejstvo je, da so to le prijateljske tekme, čeprav je tudi te treba zmagovati. Moramo priznati, da nobena od reprezentanc tu ni v najboljši formi, a zmaga na turnirju in v taki konkurenci vseeno pomeni lep uspeh, ki so si ga gotovo želeli tudi Bolgari in Kanadčani. Ta teden smo bili najboljša reprezentanca, a to ne pomeni, da bo tako naslednji teden in naprej. Ta zmaga nas ne sme zavesti, ne smemo storimo napake, ki jo Slovenci velikokrat naredimo. Na raznih AVNOJ turnirjih smo najboljši, ko pa pridejo pomembnejša prvenstva nas ni," je dejal selektor Luka Slabe, ki bo fantom dal nekaj odmora, v torek bodo opravili nekaj sponzorskih obveznosti, v sredo si ogledali košarkarsko tekmo slovenske reprezentance, v četrtek pa že odpotovali v Turčijo, kjer bodo konec tedna odigrali dve tekmi proti domači reprezentanci.

Tako kot tekmo proti Bolgariji so tudi tokrat Slovenci, pri katerih tokrat v ekipi ni bilo libera Janija Kovačiča, Matije Jereba, začasne zamenjave za podajalca Gregorja Ropreta in sprejemalca Jana Pokeršnika, slabo začeli. Kanadčani so povedli s 5:1, izbrancem Luka Slabeta se je sicer še uspelo vrniti v igro, z asom Klemna Čebulja so celo povedli z 8:7, nato pa spet zašli v krizo, ki je ni rešila niti menjava korektorja, Alena Šketa je zamenjal Mitja Gasparini, niti kratka menjava sprejemalca, ko je Čebulja zamenjal Andrej Flajs. Sprejem ni bil pravi, kar je bil tudi glavni razlog za gladko zmago gostov v prvem nizu.

V drugem, v katerem se je v igro vrnil Šket, so se domači močno popravili v vseh elementih, posebej pa v obrambi. Matevž Kamnik je postavil praktično neprebojen blok, libero Miha Plot je rešil nekaj žog, v napadu se je razigral kapetan Tine Urnaut. Posledica je bila, da so Slovenci v tem nizu tekmece povsem nadigrali, še posebno ob koncu, ko so po vodstvu 16:13 dosegli devet točk zapored.

Popuščali niso niti v tretjem, tako da je bil gostujoči selektor in znanec slovenske odbojke Glenn Hoag pri zaostanku 9:15 prisiljen v igro poslati prvega zvezdnika svoje ekipe Gavina Schmitta. Toda tudi to mu ni pomagalo. Urnaut je še naprej odlično serviral, s tem pa olajšal delo tudi obrambi. Slovenci so dobili še pet zaporednih točk in jasno je bilo, da bodo oni tisti, ki bodo v četrti niz vstopili s prednostjo.

In te niso zapravili. Še naprej so igrali odlično, raznovrstno, tako da ni bilo niti v enem trenutku dvoma, da tekme ne bi dobili. Da pa bodo zmagovalci turnirja, pa je bilo jasno že po treh nizih. Drugo mesto je zasedla Bolgarija, ki je v petek Kanado prav tako ugnala s 3:1, Kanada je bila tretja, Danska pa četrta.