Od Slovencev je Grega Bole (Vacansoleil) zasedel 17. mesto, Janez Brajkovič (Astana) pa je bil 75. V skupnem seštevku španske pentlje je Brajkovič 37. (+ 2:37), Bole pa 72. (+ 13:07).

Kolesarje bo v soboto pot vodila od krajev Jerez de la Frontera do Estepone (166 km).

Sedma etapa je bila ena lažjih etap Vuelte. Zmagovalca pa je odločil ciljni šprint, v katerem je bil uspešnejši češki kolesar Štybar, ki je v medsebojnem dvoboju ugnal Belgijca Gilberta, aktualnega svetovnega cestnega prvaka. Etape se je nesrečno končala za kolesarje ameriške ekipe Garmin-Sharp, potem ko se je na tleh znašel Daniel Martin, Tyler Farrar pa se je moral spopasti z okvarjenim kolesom.

"Ne zgodi se vsak dan, da premagaš svetovnega prvaka. Zelo sem srečen. Po tem, ko sem zmagal na dirki po Beneluksu (Eneco Tour), sem se počutil zelo dobro. Kljub dobri formi pa moram priznati, da so me uvodne etape kar precej izmučile in sem imel težave z regeneracijo, zato mi takšna etape da še veliko dodatne motivacije in samozavesti za nadaljevanje Vuelte," je po enem večjih uspehov v karieri dejal 27-letni kolesar, dvakratni svetovni prvak v cyclo-crossu (2010, 2011). Čeh se je dotaknil tudi velikanskega podviga moštvenega kolega Tonyja Martina iz ekipe Omega, ki je po vodstvu v zaključnih metrih izgubil že skoraj osvojeno šesto etapo. "Tony se je boril do konca, nanj smo res lahko ponosni. S svojo vztrajnostjo je nam vsem dal še dodatno vzpodbudo, zato smo bili še toliko bolj motivirani v današnji etapi. Po prvih 100 kilometrih sem športnemu direktorju dejal, da bom napadel. Zadnjih deset kilometrov je bilo zelo tehničnih in odvil se je najboljši možni scenarij za ekipo," je še dodal.