Podjetje iz New Jerseyja namerava zgraditi vlak smrti Zumanjaro: Drop of Doom, ki bo imel kar 41 nadstropij globok padec, kar pomeni, da bo vlak smrti z najglobljim prostim padom na svetu. Atrakcija, ob kateri se bodo obiskovalcem obračali želodci. Zumanjarovi trije stolpi, vsak visok kar 41 nadstropij, bodo znotraj že obstoječe proge Kingda Ka v New Jerseyju.

Le za najbolj pogumne

Tri vzpenjače bodo tiste najbolj pogumne pripeljale tik pod vrh Kingda Ka, ki je sicer na višini 139 metrov in tako najvišji vlak smrti na svetu. Vsak od stolpov bo imel kot rečeno vzpenjačo, ki bo naenkrat prepeljala 8 potnikov, s čimer skušajo skrajšati vrste za vožnjo, kolikor je mogoče. Čisto na vrhu bodo imeli potniki čudovit razgled na Philadelphio, ki leži kar skoraj 84 kilometrov stran.

Z višino 126 metrov bo vlak smrti tako premagal 122 metrov visoki prosti pad vlaka smrti Lex Luthor: Drop of Doom v zabaviščem parku Six Flags Magic Mountain blizu Los Angelesa, ki je bil so sedaj nosilec rekorda.

Rekordni vlak smrti naj bi začel voziti že prihodnje leto

Direktor parka John Fitzgerald je za Detroit Free Press navdušeno povedal: »Ljudje se bodo med vožnjo z vlakom spuščali v globino s hitrostjo skoraj 145km/h. Hkrati pa se bodo okrog njih vozili ljudje z drugimi vlaki smrti, ki bodo imeli proge speljane okrog te. Res bo izjemno. Razgled bo fantastičen, vožnja pa bo neverjetno vznemirljiva.« Navdušenje direktorja deli tudi predstavnica za medije parka Kristin Siebeneicher, ki je za New York Daily News povedala: »Še posebej je vznemirljivo to, da bomo podrli svetovni rekord.« Zumanjaro naj bi začel delovati prihodnje leto.