Po dveh dneh brezvetrja in zgolj štirih izpeljanih regatah je v Talinu le zapihalo ter napolnilo jadra. Jadralci so tako odpeljali tri plove, vendar pa se predzadnja regata pred sobotno finalno ni iztekla po pričakovanjih dveh slovenskih udeležencev prvenstva.

Tudi današnji dan sprva ni obetal prav nič dobrega, kazalo je še na en dan brezvetrja, a se je zgodaj popoldne le začelo premikati in regatno polje se je napolnilo z vetrom do osmih vozlov, kar je bilo dovolj za regularno izpeljavo nadaljnjih regat, s katerimi je bil organizator že močno v zaostanku.

V nadaljevanju so izpeljali tri regate, v katerih sta Žbogar in Vinčec skušala iztržiti kar se je le dalo. Žbogar je bil v prvi 22., Vinčec sedmi, v drugi je bil Žbogar 25., Vinčec pa 48., v zadnji danes pa je bil Žbogar šesti, Vinčec pa 30. Žbogar je tako s skupno 96 točkami zasedel v razvrstitvi prvenstva 13. mesto, tik pod deseterico najboljših, Vinčec pa je s skupno 139 točkami 23.

Če bo vreme dopuščalo, vetrna napoved je podobna današnji, je v soboto za najboljših deset predvidena regata za odličja, ki pa bo minila brez slovenskih predstavnikov. Slovenca bosta zajadrala v finalni regati, namenjeni ostalim jadralcem, uvrščenim od 11. mesta dalje.

Pred odločilnim dnem je z veliko prednostjo v vodstvu Brazilec Jorge Zarif (45 točk). Britanec Edward Wright (64 točk; svetovni prvak 2010, 2. na EP 2013 za Vasilijem Žbogarjem) je drugi in si s Francozom Jonathanom Lobertom na tretjem mestu deli enako število točk.