"Danes je bil moj cilj, da zmagam in da prizorišče zapustim brez poškodbe. Po slabem začetku pa sem pokazal, da lahko na vsaki tekmi v tej sezoni stopnjujem," je dejal Bolt pred 25.000 gledalci. Bolt, šestkratni olimpijski zmagovalec in osemkratni svetovni prvak, je slabo začel, vendar je v drugi polovici z izjemnim stopnjevanjem ritma prišel do zmage v najkrajšem sprintu.

Sloviti Letzigrund je bil ponovno prava parada šampionov z devetnajstimi svetovnimi prvaki in petnajstimi olimpijskimi zmagovalci, vendar tokrat ni postregel s svetovnimi rekordi, še manj, ni bilo niti izida sezone. Kljub temu pa je polovica zmagovalcev posameznih disciplin dosegla skupno zmago v ligi v posameznih disciplinah.

Ukrajinec Bogdan Bondarenko je sicer skušal izboljšati svetovni rekord v skoku v višino, vendar je kljub zanesljivi zmagi z 2,33 m ostal krepko pod dosežkom vseh časov. Tudi Boltova rojakinja Shelly-Ann Fraser-Pryce, trikratna svetovna prvakinja iz Moskve, je dokazala, da je trenutno najboljša sprinterka na svetu. V teku na pol stadionskega kroga je slavila z 22,40.

Etiopijka Meseret Defar je na 5000 metrov z 14:32,83 za slavi dve sekundi ugnala in rojakinjo Tirunesh Dibabo, ki je v Moskvi osvojila krono v teku na 10.000 metrov, Defarjeva je bila najboljša na pol krajši razdalji. Defarjeva je s tem osvojila tudi skupno diamantno zmago. Čehinja Zuzana Hejnova je v letošnji sezoni ostala neporažena v teku na 400 metrov z ovirami in je s 53,32 sekunde zbrala 32 točk, največ, kar je mogoče.

Na predzadnji diamantni ligi sezone, zadnja bo prihodnji petek v Bruslju, ni bilo slovenskega zastopstva.