Matevž, lepo je videti, da ste po vseh težavah s poškodbami v zadnjih letih spet v dobri formi.

Res je, a še bolj sem vesel, da smo zdravi praktično vsi v reprezentanci. Stara garda je spet skupaj, iz dneva v dan pa smo v boljši formi. Popra-viti moramo predvsem trenutke, ko nam pade koncentracija. Takšnih trenutkov mora biti čim manj. Malce smo tudi še utrujeni, saj smo v obdobju, ko so treningi precej naporni. Bo pa kmalu lažje, ker bo vedno več tekem in manj napornih treningov.

Kar malce nenavadno je, da v reprezentanci ni hujših poškodb, kar je bil v preteklosti pogost pojav.

Saj manjše poškodbe so še vedno prisotne, a s trenutnim zdravstvenim stanjem moštva sem zelo zadovoljen. Vesel sem, ker lahko vsi, ki smo imeli težave s poškodbami, zdaj stojimo na igrišču in branimo državni dres.

Je manjše število poškodb posledica ustreznega načina treniranja selektorja Slabeta?

Luka Slabe posveča veliko pozornosti preventivi. Ogromno se ogrevamo, raztegujemo in pazimo na naša telesa. Prav to nas najbolj varuje pred poškodbami.

Včeraj ste premagali Bolgarijo, ki je že vrsto let v svetovnem vrhu.

Že dan pred tekmo smo se pogovarjali, da je za Slovenijo nekaj zgodovinskega, če premaga takšno reprezentanco, kot je Bolgarija. Ugnali smo jo tudi že pred dvema letoma, zato je zdaj to že druga zmaga nad Bolgarijo, ki je bila lani četrta na olimpijskih igrah.

Vam misli že kaj uhajajo k evropskemu prvenstvu?

Za zdaj smo osredotočeni na turnir v Hočah. Zatem nas čaka turnir v Turčiji, nato pa še tekmi z Belgijo. Še kar precej dela imamo, preden se bo začela prava akcija na Danskem.

Tukaj vas spremlja tudi vaš nekdanji in bodoči klubski trener Glenn Hoag, ki je selektor Kanade.

Oba se veseliva ponovnega sodelovanja. Pogovorila sva se že in pričakujem super sezono. Komaj čakam na jutri, ko si bova stala na nasprotnih bregovih.

Je bil Hoag ključen za to, da ste podpisali pogodbo s turškim Arkasom?

Zagotovo. Poznam ga zelo dobro. Od vseh trenerjev, ki sem jih imel v karieri, ravno Glenn posveča največ pozornosti bloku, kar je moja osnovna prvina.

Pod njegovim vodstvom ste bili leta 2010 najboljši bloker lige prvakov z ACH Volleyjem.

Tako je. To so lepi spomini.

Turški klubi se pred prihajajočo sezono močno krepijo.

Če se malce pošalimo, lahko rečemo, da bo zdaj v turški ligi igral tudi Trentino, saj so šli praktično vsi igralci in trener iz tega italijanskega velikana v Halkbank Ankaro. Liga bo zares močna, kar je lepa priložnost zame. Visoke cilje imamo tako v turški ligi kot v ligi prvakov.