Slovenska predstavnika Jani Brajkovič, ki je zasedel 60. mesto in je skupno 38., in Grega Bole, ki je bil 107., sta etapo končala v času zmagovalca.

Zgodbo dneva pa je spisal Nemec Tony Martin (Omega Pharma-Quick Step), ki je sicer v cilj prišel na sedmem mestu v času zmagovalca. Po tem, ko je bil dvakratni svetovni prvak v kronometru 173 kilometrov sam v pobegu, ga je glavnina ujela vsega 150 metrov pred ciljno črto. Nemec je imel med etapo že več kot sedem minut prednosti pred tekmeci, ki so ga ugnali na sami ciljni črti.

"Ko sem začel pobeg, sem želel, da bi se mi priključil še kdo, vendar mi ni nihče sledil. Kljub temu pa sem bil na koncu tako blizu etapne zmage, da smo vseeno zadovoljen, saj je bila to lepa predstava za kolesarske sladokusce," je dejal Martin, ki mu zaradi velikega zaostanka v skupnem seštevku tekmeci, na čelu s kolesarji Astane, niso sledili.

Zato je bil končni zmagovalec, kljub Martinovemu trudu, Danec. "Še nikoli nisem bil udeležen v tako množičnem sprintu. Ker pa sem bil edini v ekipi, ki sem bil v priložnosti za tokratno etapno zmago, sem se potrudil po svojih najboljših močeh in uspelo mi je. Posebej zato, ker sem bil v dobrem položaju, saj sva imela s Cancellaro poravnani kolesi tik pred ciljem in prepričan sem, da bom z zadnjim pritiskom na pedala zmagal," je bil zadovoljen Morkov.

V petek je na programu sedma etapa od Almendraleja do Mairena de Aljarafeja v skupni dolžini 205,9 km.