Od Žirovničana in njegovega avstralskega partnerja Marinka Matoševića je bila boljša ruska kombinacija Nikolaj Davidenko-Mihail Elgin, ki je slavila z 1:6, 6:3 in 6:2.

Srebotnikova in Petrova se bosta v drugem krogu pomerili z zmagovalkami dvoboja Vania King-Magdalena Rybarikova (ZDA-Slk) in Karolina Pliskova-Donna Vekić (Češ-Hrv). Srebotnikova bo nastopila tudi v mešanih dvojica s Srbom Nenadom Zimonjićem, v prvem krogu ju čakata Cara Black iz Zimbabveja ter Aisam-Ul-Haq Qureshi iz Pakistana.

Polona Hercog se bo v paru z Američanko Liso Raymond v prvem krogu pomerila s hrvaško-nemško navezo Petra Martić-Andrea Petković, Andreja Klepač pa v paru z Avstrijko Sandro Klemenschits z rusko-britansko kombinacijo Vera Duševina-Heather Watson.

Slovenija v posamični konkurenci nima več svojih predstavnikov oziroma predstavnic.

Andy Murray zanesljivo, slovo Venus Williams

Britanec Andy Murray, branilec naslova na letošnjem četrtem teniškem turnirju za grand slam v New Yorku, se je zanesljivo uvrstil v 2. krog. Francoz Michaal Llodra mu ni bil kos, Škot je slavil s 6:2, 6:4 in 6:3. V ženski posamični konkurenci je v 2. krogu izpadla nekdanja prva dama svetovnega tenisa, Američanka Venus Williams.

Sloviti ameriški igralki je napredovanje onemogočila Kitajka Zheng Jie, ki je Williamsovo premagala po hudem boju s 6:3, 2:6 in 7:6 (5).

Spored teniškega turnirja v New Yorku je znova krojil dež, zavoljo tega so odpadli številni dvoboji v vseh konkurencah, favorizirani igralci in igralke pa so - z redkimi izjemami - bolj ali manj dobro opravili svoje naloge na betonskih igriščih v Flushing Meadowsu.

V prvem krogu pa se je moral posloviti 16. nosilec, od Italijana Fabia Fogninija je bil boljši Američan Rajeev Ram, ki je slavil s 6:1, 6:2 in 6:2. Od pretendentov za končno zmago je nastopil tudi Argentinec Juan Martin Del Potro. Visokorasli Južnoameričan in zmagovalec tega turnirja iz leta 2009 je v svojem uvodnem dvoboju v velikem jabolku ugnal Španca Guillerma Garcio-Lopeza s 6:3, 6:7 (5), 6:4 in 7:6 (7).

V okrnjenem ženskem programu so se favorizirane tekmovalke dokaj zanesljivo uvrstile v nadaljnje boje. Tretjeuvrščena Poljakinja Agnieszka Radwanska je brez večjih težav premagala Španko Mario-Tereso Torro-Flor s 6:0 in 7:5, Kitajka Li Na, sicer peta nosilka turnirja z nagradnim skladom 34,3 milijona dolarjev, pa je bila boljša od Švedinje Sofie Arvidsson s 6:2 in 6:2. Španka Carla Suarez Navarro je premagala Američanko Coco Vandeweghe s 6:3 in 6:4, Rusinja Anastazija Pavljučenko pa Avstralko Ashleigh Barty s 6:4 in 6:0.