Kako ocenjujete prvih šestih tekem za poletno veliko nagrado?

V primerjavi z lani smo uspešnejši po številu osvojenih točk in širšem krogu skakalcev, ki so se uvrščali v finale. Lani je odstopal Tepeš, letos imamo široko bazo osmih skakalcev s točkami, zato smo jih lahko rotirali iz tekme v tekmo. Glavni cilj je bil, da si priborimo kvoto šestih skakalcev za tekme svetovnega pokala pozimi, kar nam je uspelo po zaslugi Pungertarja in Damjana.

Jurij Tepeš je letos na petih tekmah le dvakrat osvojil točke.

Testiranja so pokazala, da je odlično telesno pripravljen, vendar je izgubil občutke, zato mu manjka sproščenosti. Ni panike, ker je tip tekmovalca, pri katerem se lahko čez noč obrne na bolje.

Kaj se dogaja z drugimi tremi udarnimi člani lanske ekipe, Hvalo, Kranjcem in Prevcem?

Po treh mesecih napornega in trdega dela so vsi trije dobro telesno pripravljeni. Veliko je bilo treninga izboljšanja moči. Prihaja obdobje, ko se bomo posvetili tehniki in finesam.

Torej niste posebej načrtovali forme za poletne tekme?

Na tekme smo šli iz polnega treninga. Z rotacijami je dobilo priložnost veliko tekmovalcev, da smo videli, kje smo.

Na tekmah blestijo Poljaki in Nemci, Avstrijci pa se skrivajo.

Ko jih gledam na tekmi, so pripravljeni že tako dobro, kot bi šlo za preizkušnje pozimi. Bomo videli, ali bodo tako visoko raven skokov obdržali v zimo. Avstrijci so vedno skrivnostni in ne posvečajo veliko pozornosti poletni veliki nagradi.

Imate sloves strokovnjaka za opremo. Kakšne so bile spremembe?

Ker gre za olimpijsko sezono, so pravila glede opreme nespremenjena. V prtljagi imam stalno dva šivalna stroja, da so dresi ukrojeni do milimetra natančno. Če potujemo z letalom, imam vsaj enega.