Drugi dan prvenstva se je začel s šibkim vetrom, zato so morali prireditelji start sprva preložiti. Vinčec je prvi plov končal na desetem mestu, Žbogar pa na 14. Pred startom druge regate dneva se je veter le okrepil, Žbogar je osvojil sedmo mesto, Vinčec pa 19.

"Danes smo imeli na regatnem polju enake pogoje kot včeraj. Počasi se vračajo občutki, sicer pa nisem najbolj zadovoljen z današnjim jadranjem, preveč je bilo napakic. Ampak jutri je nov dan," je sporočil Vinčec.

Žbogar ima enako število točko kot Novozelandec Josh Junior in Nizozemec Pieter Jan Postma (Nizozemska), takoj za njim sta Hrvat Ivan Kljakovič-Gaspić in še en Novozelandec, včeraj skupno tretji Matt Coutts.

Na drugo mesto v skupnem seštevku se je prebil Madžar Zsombor Berecz (42 točk), tretji je z istim številom točk Italijan Michele Paoletti.

V Talinu so prvič letos zbrani vsi najboljši, ki nastopajo v razredu finn. Po prvem dnevu in dveh plovih vodi Britanec Andrew Mills (9 točk), tretji na EP leta 2011. Drugi je njegov rojak in svetovni prvak leta 2010, Ed Wright (10), ki je prejšnji mesec na EP zaostal le za Žbogarjem. Tretji je Novozelandec Matt Coutts (11). Izmed boljših manjkata le olimpijski zmagovalec Britanec Ben Ainslie, ki je zapustil razred finn, ter svetovni prvak iz leta 2011 Giles Scott, ki jadra na Luni Rossi na pokalu Amerike.