Mlada izbrana vrsta je neuspešno začela kvalifikacije, na prvi domači tekmi v Velenju je proti Estoniji izgubila z 0:1. Kavčičevi izbranci bodo morali tako točke iskati drugje. Prvi priložnosti bosta Rusija 6. v Himkiju in Danska 10. septembra v Ajdovščini.

Kavčič pred naslednjima preizkušnjama stavi na preizkušen kader. V primerjavi s tekmo z Estonijo tokrat v ekipi ni Alena Ploja in Rudija Požega Vancaša. "Tekma proti Estoniji se ni razpletla po naših željah, vendar zdaj je, kar je. Iz nje se moramo naučiti kar največ, razplet pa pozabiti. Pred nami je še devet tekem in prav nič še ni izgubljenega," meni Kavčič.

Ta se zaveda, da skupina z Estonijo, Rusijo, Dansko, Bolgarijo in Andoro ni lahka, Slovenija pa je zaenkrat še edina brez točk: "Igramo v težki skupini, zdaj pa prihajata še dve najtežji ekipi. Dobro je, da se vračajo nekateri, ki so tekmo z Estonci izpustili zaradi poškodb, na primer Luka Krajnc, Blaž Vrhovec in Žan Benedičič. Upam le, da vsi ostanejo zdravi, da nas spet ne presenetijo poškodbe. Vsekakor bomo morali igrati drugače, kot smo v Velenju."

"Tako Ruse kot Dance sem si že ogledal," je še razkril selektor mlade reprezentance, ki pa ni želel preveč govoriti o kakovosti naslednjih tekmecev. "Že če pogledamo, kje igrajo ruski igralci, je jasno, da gre za izjemno kakovostno reprezentanco. Vsi redno nastopajo v ruski ligi, ki je glede na vlaganja v zadnjih letih morda celo ena izmed najboljših petih lig na svetu. Tudi Danci niso nič lažji nasprotnik, tudi oni imajo veliko izkušenj iz različnih dobrih evropskih klubov."