Celjska ekipa bo v najmočnejšem klubskem tekmovanju na stari celini nastopala v skupini A, v njej pa so tudi madžarski Veszprem, hrvaška Croatia Osiguranje Zagreb, ruski Sankt Peterburg, nemški Rhein-Neckar Löwen in zmagovalec kvalifikacijskega turnirja 3 (Borac Banja Luka iz BiH, srbska Vojvodina, avstrijski Alpla Hard in ukrajinski Motor Zaporožje).

Izbranci srbskega trenerja Vladana Matića, ki bo še naprej osrednji poudarek namenjal razvoju mladih celjskih rokometašev, od začetka avgusta pridno vadijo in zbirajo zalogo za dolgo in naporno sezono. Po koncu sezone so se od njih poslovili zunanji igralec Borut Mačkovšek (Hannover) in krožni napadalec Alem Toskić (Vardar Skopje), medtem ko se je legendarni vratar Dejan Perić upokojil in svoje mesto zasedel v strokovnem štabu. Edini novinec v ekipi je hrvaški zunanji igralec Ivan Slišković (Nexe Našice).

Visokih ciljev ne skrivajo

Igralci iz mesta ob Savinji so na nedavnem turnirju v Doboju osvojili drugo mesto po porazu s slovaškim Tatranom iz Prešova, medtem ko so premagali Borac iz Banja Luke, turški Bešiktaš in reprezentanco Bahrajna. Po prihodu v domovino zavoljo evropskega prvenstva v košarki ne bodo vadili v dvorani Zlatorog, po dokaj čudni in nenavadni peripetiji glede slovenskega superpokala - celjska ekipa ga je zaradi te tradicionalne uvodne tekme v novo tekmovalno sezono na domačem prizorišču odpovedala, velenjska pa sprejela - pa bo prvo tekmo državnega prvenstva igrala 7. septembra, ko bo gostovala v Novem mestu. Ligo prvakov bo začela sredi prihodnjega meseca, prvo tekmo pa bo igrala v Zagrebu.

"Ne bežimo od dejstva, da želimo v novi sezoni stopiti na višjo stopničko. V pokalnem tekmovanju želimo ubraniti to prestižno lovoriko, v ligi prvakov imamo atraktivno in zahtevno skupino, kjer želimo znova narediti kakšno presenečenje in se uvrstitvi vsaj v osmino finala, v državnem prvenstvu pa napovedujemo naskok na 18. zvezdico," je o ciljih v novi sezoni odločno dejal direktor Roman Pungartnik, ki o proračunu in finančnih razmerah ni želel povedati nič konkretnega.

"O proračunu nismo govorili že pred začetkom lanske, zato ne bomo niti pred začetkom nove sezone. Upam, da bomo imeli vse pokrito, hkrati pa me veseli, da se tudi na evropski rokometni zvezi stvari spreminjajo na bolje in lahko z nastopi v ligi prvakov tudi nekaj zaslužiš, ne pa da le zgolj prispevaš, kot je bilo to v minulih letih. Z našim velikim in malim pokroviteljem imamo sklenjene pogodbe, ta sredstva pa nam omogočajo, da lahko pokrijemo sezono. Na to smo še posebej ponosni, saj imajo številni domači in mednarodni klubi zavoljo težkih časov v gospodarstvu gromozanske probleme, nekateri od njih so zaradi tega tudi ugasnili," je dejal Pungartnik, ki v tej sezoni večji delež pričakuje tudi od prodaje klubskih rekvizitov in vstopnic.

Marguč: Boj za naslov državnega prvaka enakovreden do zadnjega

"Mnogi so nas postavili v nehvaležno vlogo prvega favorita v državnem prvenstvu. Od tega ne bežimo, po letu 2010 bomo skušali osvojiti to lovoriko. Velenjčani so precej spremenili svojo zasedbo, a navkljub temu menim, da niso tako slabi, kot nekateri menijo. V vsakem primeru bo boj za naslov državnega prvaka enakovreden in zanimiv do zadnjega kroga. V ligi prvakov je dosegljivo tretje mesto v skupinskem delu in uvrstitev v osmino finala," je pred začetkom sezone dejal reprezentančni krilni igralec Gašper Marguč.