»Deželo opojnih trenutkov« bodo na poseben način predstavile vinarke, ki so med letom – kar se tiče vina - velikokrat v senci svojih mož. Tokratna bera Brik, ki napovedujejo radoživo druženje ob vrhunskem vinu in ritmih čarobne plesne glasbe, bo rekordna – v ženski različici se bo predstavilo kar 30 vinskih kleti.

Dobrodošlico bodo gostom izrekle Sestre Svetega Martina s kozarcem Fritzza iz Vinske kleti Goriška Brda, ki se kiti z lovoriko najbolj osvežilnega aperitiva letošnjega poletja, po nakupu kozarca v vrednosti 12 evrov pa bodo lahko nadaljevali večer z degustacijami v družbi vinark in sommelierk. Del izkupička od prodanih vzorcev bo – tako kot vedno – namenjen v humanitarne namene, in sicer Varstveno-delovnemu centru Nova Gorica.

Letošnje posebne gostje bodo vinarke iz hrvaške Istre, ki bodo obiskovalcem v pokušino ponudile svoje vinske posebnosti, kulinarični gost pa bo francoski chef iz Hotela Vander Urbani Resort Benjamin Launay, ki bo predstavil nekaj iz repertoarja hotelske kuhinje. »Kot vselej, bomo na prireditvi podelili tudi posebna priznanj ženskam, ki so v minulih letih z delom v medijih pripomogle k izobraževanju javnosti o pomembnih vsebinah, povezanih z enogastronomijo,« je napovedala glavna organizatorka, direktorica Vinoteke Brda Petra Rutar, in dodala, da je dogodek namenjajo vsem ljubiteljem vin - tudi moškim.