Med navdušenimi so bili tudi prodajalci hrane, pijače in spominkov, ki so beležili deset odstotkov več dohodka. Tudi letos je povpraševanje po vstopnicah skokovito naraslo, razprodani pa so že ekskluzivni VIP-aranžmaji, s katerimi ameriški poslovneži vabijo svoje poslovne partnerje z vsega sveta. Cene za tri dni se bližajo 10.000 dolarjem. Zato je tudi Marijo Šarapovo, Rusinjo, ki živi v ZDA z zeleno karto, kar ji omogoča tudi poslovanje, zgrabilo, da bi na letošnjem OP ZDA reklamirala svoje lani podjetje Šugarpova, ki prek sladkarij reklamira najstniške galanterijske izdelke, z zaščitnikom znakom Marijinih srčkastih ustnic. Organizator ni mogel dovoliti, da bi se v turnirsko listo vpisala kot Marija Šarapova Šugarpova, ker bi morali sodniki, napovedovalci in komentatorji brezplačno reklamirati njeno blagovno znamko.

Šarapova (najbolje plačana športnica na svetu je po reviji Forbes lani pospravila 28 milijonov dolarjev čistega dobička) je še isti dan prinesla potrdilo o neznosnih bolečinah v rami, kar je pomenilo, da je letos v Flushing Meadowsu ne bo. Organizatorji so hudo jezni, kajti kadar igra Marija, so stadioni polni, njena zveza s teniškim igralcem Grigorijem Dimitrovom pa je bila za letos že pripravljena kot rdeča nit turnirja, prava hollywoodska ljubezenska zgodba, v kateri naj bi ljubosumna Rusinja neusmiljeno branila razigranega Bolgara.

Vsakoletne očitke organizatorjem, da bi morali imeti znotraj teniškega centra Billy Jean King v Flushing Meadowsu vsaj eno prizorišče pokrito, so letos presekali z napovedjo, da bo kmalu dobil pomično streho stadion Arthur Ashe. Zaradi vse večjega povpraševanja bodo zgradili še dva nova stadiona in tribuno, s katere si bodo gledalci lahko ogledali tudi treninge.

Pravilo je, da se pred začetkom o zmagovalcih grand slama čim manj govori. Predvideva se, da bi ob zasedbi prvih štirih mušketirjev v četrtfinale ali polfinale lahko prišla tudi imena, kot so Poljak Jerzy Janowich, Latvijec Ernests Gulbis ali Italijan Fabio Fognini. Pri damah je skrajno »našpičena« Belorusinja Viktorija Azarenka, hudo pa so zadnje pol leta trenirali nekdanjo prvo damo svetovnega tenisa Caroline Woznicki, ki se mora začeti vračati proti vrhu, kajti svojim pokroviteljem je ostala preveč dolžna. Seveda pa Andy Murray in Serena Williams niti slučajno ne razmišljata, da bi svoja lanska naslova prepustila komur koli.