PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Anglija - Premier

Manch Utd-Chelsea/oba gol/
1 (=da)
O tekmi bi lahko razpredal na dolgo in široko, pa sem bom raje omenil na par stavkov: domač teren in posedovanje vrhunskega napadalca kot je RvP dajeta majhno prednost vragom, ker pa so igralci Uniteda v obrambnih nalogah veliko bolj površni, kot v preteklih letih, se nagibam k stavi, da nocoj oboji najdejo pot do mreže. Napoved: 2:2

Tenis - WTA - New York

Cetkovska P.-Arvidsson S.
1
Švedinja že tako ali tako ni imela nekih božanskih rezultatov, recimo poraz od Klejbanove, ki še zdaleč ni 100% po bolezni, no potem pa si je na začetku prejšnjega tedna v New Havnu še poškodovala koleno. Na srečanju proti Puigovi ji ga je obrnilo tik preden bi Portoričanka servirala za zmago. Mislim, da bi imela Cetkovska že tako lepe možnosti za zmago, zaradi zgoraj navedenega pa je tole res lep 'kombo' material.

Tenis - WTA - New York

Pliskova Ka.-Bouchard E.
2
Večkrat sem poudaril, da mi je Kanadčanka top 10 material in tega mnenja se bom držal še naprej. Videli ste lahko, da je pred nekaj dnevi recimo Sereni vzela niz, ima zametke vrhunske igre, potem pa nekoliko pade v igri. Ko (če) bo to osciliranje popravila, se bo počasi začela prebijati še globlje v žreb grand slam turnirjev. V Flushingu ima za začetek eno izmed dvojčic Pliškova  - Karolino, ki je letos poleti na betonu odigrala pet tekem ter dobila le eno, med drugim pa izgubila proti tako nizko rangiranim igralkam kot recimo naša Majeričeva in ITF nivo tenisačici Gab Dabrowski iz Kanade.

Tenis - ATP - New York

Ramos A.-Tomic B.
2
Bernard Tomic je štiri leta nazaj nad glavo dvignil pokal za zmagovalca v Flushingu, seveda med mladinci. Danes je mladi Avstralic že globoko zakoreninjen med svetovno teniško elito, v NY pa je prišel neobremenjen, saj od njega nihče ne pričakuje čudežev. Tako bo lahko odigral neobremenjeno, za začetek pa se bo srečal s Špancem, ki je v pripravah na zadnji Slam sezone v ZDA izgubil oba svoja dvoboja na betonskih turnirjih.

Tenis - ATP - New York

Nadal R.
Z
Stavim, da bo Rafael Nadal ob trenutni formi in glede na lažji žreb od Noleta ter Murraya uspel priti do finala. Na poti do tja ima Ryana Harrisona (ki je letos izven forme + h2h 1-0), Pospišila (katerega servis bi ob odličnem returniranju moral izničiti tudi na slab dan, v izmenjavah pa narediti očitno razliko), najbrž Verdasca (za kogar je Rafa nočna mora z medsebojnim rezultatom 13-1, na betonu 6-0!), Isnerja (ki je nekako še največja grožnja, ampak v širih obračunih Nadala še ni uspel 'zlomiti'), Federerja (ki še nikoli ni bil tako ranljiv  kot letos in proti velikemu rivalu izgublja z 11-21), nato pa sledi še obračun z Raonićem/Janowiczem/Gasquetom/Gulbisem (!?), ki pa bi jih Majorčan prav tako moral nevtralizirati, če se ne bo nekje na poti zalomilo s poškodbo kolena ali žulji. No in če bi se Rafi uspelo prebiti do finala, bi ga tam najverjetnejo pričakal Djoković oziroma Murray, na katerega bi potem razumen človek vložil tako vsoto denarja, da bi bil konto ob koncu turnirja v vsakem primeru zelen. Uživajte v teh dveh tednih vrhunskega tenisa!