Vettel je dosegel peto zmago v sezoni in ima po 11 dirkah sezone 46 točk naskoka pred Alonsom. Pred naslednjo dirko, ki bo čez 14 dni na domačem terenu Ferrarija v Monzi, jih je dirkač Red Bulla zbral 197, Alonso jih ima 151, Hamilton 139, na četrto mesto pa je padel Kimi Räikkönen (134), ki današnje dirke ni končal.

Po poletni prekinitvi je svetovni prvak v Belgiji dokazal, da meri nadvse resno tudi na četrti naslov prvaka. Le nekaj metrov je bil v vodstvu Hamilton, najboljši iz sobotnih kvalifikacij, preden se je nemški dirkaški zvezdnik prebil na prvo mesto in tam tudi ostal do konca 44. kroga preizkušnje na enem najzahtevnejših dirkališč v karavani formule 1.

Čeprav je belgijska dirka v zgodovini postregla že z veliko drame in so se tudi zaradi spremenljivih vremenskih razmer dogajale zanimive stvari, je bila letošnja izvedba po tej plati dokaj siromašna. Nemec je bil premočan tekmec, na koncu je bil še najbližje Alonso, ki pa tudi ni prišel do manj kot 16 sekund zaostanka.

"Fantastična dirka, strategija pa je bila odlična od začetka do konca. Tudi Lewisa sem prehitel presenetljivo gladko. Čeprav je morda za gledalce bilo malo dolgočasno, pa sem sam resnično užival, " je vtise po zmagi strnil zmagovalec in se veselil tudi tega, da je povečal naskok v SP: "Lepo je zmagati in obenem še povečati točkovno bero: več točk kot imaš, bližje je skupni cilj."

Vettel ujel Mansella, konec niza Räikkönena

Nemec je na večni lestvici zmagovalcev dirk formule 1 zdaj ujel Nigela Mansella. Vettel in nekdanji britanski dirkač imata po 31 zmag, pred njima je kot edini še aktivni voznik Alonso z 32, daleč spredaj pa Michael Schumacher z 91, sledita mu Alain Prost z 51 in Ayrton Senna z 41.

Manj uspešna je bila dirka za doslej drugega v SP Räikkönena; zaradi okvare dirkalnika je nastop predčasno končal in s tem je bilo konec tudi njegovega rekordnega niza 27 dirk, na katerih se je vselej uvrstil med dobitnike točk.

Ricciardo bo zamenjal Webbra

Ob pomanjkanju dogajanja na stezi je bilo tokrat zanimivo tudi dogajanje v zakulisju: čeprav uradne potrditve še ni, pa naj bi vsi v karavani formule 1 vedeli ali slutili, kdo bo v naslednji sezoni delal družbo takrat že morda štirikratnemu svetovnemu prvaku, saj naj bi bila potrditev Avstralca Daniela Ricciarda kot drugega voznika Red Bulla le še vprašanje časa.

Zanimivi pa so tudi namigi, da naj bi francoski proizvajalec pnevmatik Michelin resno razmišljal o vrnitvi v tekmovanje, kjer je zdaj kot edini dobavitelj prisoten italijanski Pirelli, Francozi so se že sestali z vodjo formule 1 Berniejm Ecclestonom.