Edini Slovenec med najboljšo stoterico je Žemlja na 62. mestu. Najboljši slovenski igralec ni imel sreče pri žrebu za zadnji letošnji turnir za grand slam, saj bo že v prvem krogu lopar prekrižal s sedmim igralcem sveta Švicarjem Rogerjem Federerjem, 17-kratnim zmagovalcem turnirjev za grand slam.

Aljaž Bedene je na lestvici ATP na 106. mestu, v prvem krogu OP ZDA pa se bo pomeril z Rusom Dmitrijem Tursunovom. Blaž Kavčič, ki v New Yorku ne bo nastopil, saj je bil neuspešen v kvalifikacijah za preboj na glavni del turnirja, pa je zdrsnil še za mesto in je zdaj 126. Blaž Rola je na 217. mestu lestvice ATP.

Serena Williams z ogromno prednostjo v New York

Američanka Serena Williams pred začetkom zadnjega turnirja za veliki slam v sezoni, odprtega prvenstva ZDA v New Yorku, še naprej z veliko prednostjo vodi na lestvici WTA. Druga je Belorusinja Viktorija Azarenka, ki si je kot druga med igralkami že zagotovila nastop na sklepnem dejanju sezone oktobra v Carigradu. Polona Hercog je na lestvici 89.

Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog je minuli teden nazadovala po lestvici WTA. S 83. mesta je Mariborčanka, ki bo edina slovenska igralka na igriščih Flushing Meadowsa, na zadnji lestvici pred US Opnom zdaj 89. Druga Slovenka je Tadeja Majerič na 122. mestu, sledita pa ji Petra Rampre (211.) ter Maša Zec Peškirič (248.).