V prvi sezoni po Iztoku Čopu je bil v ospredju nastop Špika, ki je bil na vodi prav v zadnji disciplini dneva in nalogo opravil po pričakovanjih. Do polovice dirke sta se s prvim favoritom, Nemcem Marcelom Hackerjem, oddaljila od zasledovalcev. V drugem delu je Nemec nadaljeval oster ritem, Špik pa je tudi nekoliko varčeval z močmi, a suvereno obdržal drugo mesto, ki je ob velikem številu prijavljenih vodilo v četrtfinale.

"Predtekma je bila po načrtu, torej s čim manjšo porabo energije priti v četrtfinale, ki bo zagotovo veliko bolj zahteven. V tej tekmi sem se že nekje po 750 metrih začel ukvarjati bolj s svojim ritmom oziroma s tem, da mi ne bi preveč padla moč. Če bi mi, bi me Rus lahko preveč dohitel in bi bil primoran finiširati po nepotrebnem. Drugo mesto je bil načrtovan cilj, saj se nisem niti mislil spuščati v boj s Hackerjem," je po uspešni prvi preizkušnji dejal Špik.

Špik je tekmovanje končal, med tistimi, pa so ga odpirali, pa je bil lahki skifist Rajko Hrvat. V prvi predtekmovalni skupini dneva je Hrvat med lahkimi skifisti v svoji skupini zanesljivo osvojil tretje mesto in se prav tako prebil v četrtfinale. Izolana sta prehitela tekmovalca iz Danske in Francije.

Nastopil je še dvojni četverec z Matejem Rojcem, Gregorjem Domanjkom, Jernejem Markovcem in Gašperjem Fistravcem. Neposredno v polfinale sta iz skupine vodili prvi mesti, ki sta bili za slovensko četverico preveč oddaljeni. Slovenci so tekmo začeli na četrtem mestu, v drugem delu padli celo na zadnje, na koncu pa na peto. V polfinale sta se uvrstili posadki Nemčije in Ukrajine.

"Nastop Luke Špika je bil precej rutinski in v skladu z načrtom, da se ne zapleta s Hackerjem in da skuša to prvo odpeljati z malo rezerve, in pri tem je bil uspešen. Dvojni četverec, ne glede na to, da ni imel prave možnosti za neposredno napredovanje, je po moji oceni odpeljal malo slabše, kot bi lahko. Možno je, da so malo popustili, potem ko je možnost drugega mesta ušla. Pred repasažem se moramo sicer še pogovoriti, vendar pa so sposobni odpeljati precej hitreje," je nastope v Koreji ocenil selektor Miloš Janša.