Konkurenca je trenutno oslabljena, Lorenzo in Pedrosa nista še povsem okrevala, Rossi se še malce lovi z motociklom.

Mogoče se tako zdi na prvi pogled, v resnici pa ni tako. Yamaha bo tukaj močna, na tem dirkališču so precej testirali, poškodbe pa očitno ne enega ne drugega ne ovirajo tako zelo, da ne bi mogla zmagati. Rossi je dokazal, da zna zmagati s tem motociklom, ostali pa so v stalni pripravljenosti. Na tej dirki posebej računam na Lorenza.

Pa vendar ste imeli na zadnjih nekaj dirkah veliko uspeha.

Da, imel sem ga, a to še ne pomeni nič. Vsaka dirka bo od zdaj naprej spet šla na nož. Lorenzo pravi, da bodo morali od zdaj naprej, če bodo želeli osvojiti naslov prvaka, kar se da hitro začeti spet zmagovati. Torej je vse jasno, taktiziranj ni več, odprtih je še veliko možnosti, pred nami je še polovica sezone. Zdaj se bo odločalo, kako bomo nadaljevali vse skupaj.

V Indianapolisu ste kot novinec v najvišjem razredu zmagali četrtič in s tem izenačili rekord Kennyja Robertsa iz leta 1978. Vam to kaj pomeni?

Seveda mi pomeni, lagal bi, če mi ne bi. Dolgo časa sem delal, da sem prišel sem, kjer sem, veliko sem moral pretrpeti in vložiti še več časa in energije, da o drugih stvareh ne govorim. In če te potem postavijo ob bok nekomu, kot je Kenny, potem je to posebna čast. A zaradi tega moje delo v nadaljevanju ne bo nič lažje, je pa posebna motivacija, ko skušaš postaviti neki nov rekord, ki je sicer dober za statistiko, na razplet sezone pa bodo vplivale druge, še bolj pomembne stvari.

Kakšne so vaše možnosti v Brnu, vam je dirkališče všeč?

Niti ne, steza mi ne leži. A tukaj sem že zmagoval v nižjih razredih, kar pomeni, da imam kar dober občutek. To je hitra steza s hitrimi ovinki, v preteklosti je Hondi dobro ležala. Ne vidim posebnega razloga, da nam tudi letos ne bi, a tekmeci seveda ne spijo. Zato moram počakati, da pridem na stezo, in po prvih krogih bom vedel, kje smo trenutno z našim motociklom in na kaj lahko računam. Predvsem pa moram dobiti nove točke. Če se že ne bi mogel boriti za zmago, naj bo izkupiček točk čim večji.

Pri Yamahi so zadovoljni z novim menjalnikom, kjer lahko motociklisti prestavljajo brez prekinitve pogona. Kakšen bo odziv Honde na njihove izboljšave?

Na to težko odgovorim, naši inženirji delajo s polno paro od prvega do zadnjega dne. Dejstvo je, da gre celoten dirkaški svet v tem ritmu, ko nekdo predstavi novost, morajo drugi takoj odgovoriti s še boljšo rešitvijo. Pri hondi smo lahko zadovoljni z razvojem motocikla. Pri Yamahi so ravno menjalnik testirali v Brnu, torej presneto dobro vedo, kaj lahko pričakujejo od njega. Kot sem lahko slišal, sta oba dirkača z njim zadovoljna, kar bo še en dodaten motiv za njih. Če bodo menjalnik dejansko uporabili že na tej dirki, je seveda njihova odločitev, vsekakor pa ga bodo kmalu pripravili do te mere, da bodo z njim lahko dirkali. az

Povzeto po www.motorsport-magazin.com