Država je po posegu na hipodromu nogometni zvezi naložila izdelavo konservatorskega načrta, ki bi natančno opredelil posege na območju Brda, ki je pod državnim spomeniškim varstvom. Šele naročilo in izdelava tega načrta sta bila podlaga za gradbeno dovoljenje, za katero so zaprosili aprila letos – tri leta po sklepih organov nogometne zveze o gradnji vadbenega centra.

Celotna naložba je vredna 4,5 milijona evrov in pomeni tudi bogatitev ponudbe Brda kot državnega protokolarnega objekta in tržno usmerjenega zavoda. Nogometna zveza plačuje stavbno pravico, ima vse načrte, a zdaj bodo morali na novo izpeljati celoten postopek za pridobitev gradbenega dovoljenja. Kot nam je zatrdil Krajnik, si želijo hitrega ravnanja državnih organov, ker denar za gradnjo zagotavlja mednarodna nogometna organizacija, ki ima veliko posluha za izboljšavo razmer dela zvez in zlasti reprezentanc.

Vadbeni center z več igrišči in novim sedežem nogometne zveze bodo sicer letos verjetno težko začeli graditi. Žal so za zaplete pri projektu krivi tudi na nogometni zvezi, kjer so na začetku prehitevali z deli na hipodromu, nogometu na Brdu pa so do zdaj nasprotovali zlasti nekateri iz konjeniškega športa, ker bo »Titov hipodrom« zamenjala nogometna žoga.šu