V uvodni tekmi so ljubljanski zmaji izgubili z norveškim prvakom Stavangerjem z 1:6. Drugo tekmo z Brianconom, ki ima v svojih vrstah dva Slovenca, Gašperja Cerkovnika in Boštjana Goličiča, so začeli povsem drugače, ob koncu druge tretjine pa so imeli dve priložnosti za zadetek.

Gostje so v zadnji tretjini prek Goličiča ob številčni prednosti povedli, Alex Berry pa je izid izenačil. Gostje so še enkrat prišli do vodstva, a je, ko je bilo do konca tekme le še pol sekunde in so zeleno-beli napadali brez vratarja s šestimi igralci v polju, Žiga Pešut Olimpijo vrnil med žive. Pri kazenskih strelih se je pri Ljubljančanih izkazal Jeff Ulmer, ki je zadel dvakrat, Goličič pa je bil edini uspešen pri Francozih.

Norveška ekipa je bila zanesljivo prvo ime uvodnega dne poletne lige 2013

Jeseničani so na blejskem turnirju doživeli dva visoka poraza, v soboto pa se bodo v zadnjem dvoboju pomerili z ljubljansko Telemach Olimpijo.

Norveška ekipa Stavanger je bila zanesljivo prvo ime uvodnega dne poletne lige 2013. Proti Olimpiji so se Skandinavci odlikovali v vseh elementih hokejske igre in slovenske prvake odpravili s pol ducata zadetkov. Vlogo favoritov so držali tudi v drugi tekmi, ko so palice prekrižali z jeseniško zasedbo.

Jeseniška obramba z vratarjem Juretom Pavličem se je gostom uspešno upirala vse do osme minute. Šest minut pozneje je Stavanger še drugič zadel v polno, kar pa ni do ustavilo Jeseničanov. V predzadnji minuti so izkoristili številčno prednost in se z zadetkom Aleša Remarja spet vrnili v igro.

Bolje pripravljeni gostje pa so nato v drugi tretjini stopnjevali ritem in dosegli štiri zadetke. V zadnjem delu so s sedmim golom le še potrdili zmago.