Ofenzivni vezist, ki je član španske reprezentance do 20 let, se je razvijal v nogometni šoli Celte iz Viga, leta 2011 pa ga je kupil City. V Angliji Suarezu ni uspel preboj v prvo moštvo, čeprav je bil lani izbran za najboljšega mladega igralca kluba. Zato se je odločil, da zapusti Otok in se preizkusi pri Barceloni.

Katalonci so za Suareza Cityju plačali 1,8 milijona evrov odškodnine, a na račun angleškega kluba bi v prihodnjih letih utegnilo kapniti še vsaj 8 milijonov evrov. Toliko bo namreč Barcelona Cityju plačala, če bo Suarez v prihodnjih štirih sezonah za člansko moštvo Barcelone zaigral na več kot 80 tekmah. City je uspel doseči tudi dogovor, da bo v primeru prestopa Suareza v nov klub, dobil 20 odstotkov od plačane odškodnine.

Suarez bo prvo leto v Barceloni preživel pri B ekipi, ki nastopa v drugi španski ligi, prihodnjo sezono pa naj bi se preselil v zvezdniško ekipo Barcelone. V pogodbi s katalonskim velikanom ima določeno tudi odkupno klavzulo, ki bo v času njegovega igranja za B ekipo znašala 12 milijonov evrov, po prehodu v prvo ekipo pa bo le-ta narasla na 35 milijonov evrov.