Švicarski virtuoz, ki je v svoji karieri dobil že 17 naslovov na turnirjih velike četverice, bo izraziti favorit dvoboja proti Žirovničanu.

Drugi Slovenec Aljaž Bedene se bo v uvodnem obračunu meril z 32. nosilcem, Rusom Dimitrijem Tursunovom. Mariborčanka Polona Hercog pa bo v 1. krogu prav tako prekrižala lopar z eno izmed favoritinj, 24. nosilko Rusinjo Jekaterino Makarovo.

V kvalifikacijah nastopata tudi Blaž Kavčič in Petra Rampre, medtem ko sta izpadli Maša Zec Peškirič in Tadeja Majerič.

Federer sicer še lovi pravo formo na ameriški turneji na trdi podlagi in je na igriščih Flushing Meadows sedmi nosilec. Dvaintridesetletni Švicar je petkrat zapored dobil US open v letih od 2004 do 2008. Pred OP ZDA je Federer na trdi podlagi na mastersu v Cincinnatiju izpadel v četrtfinalu, ko je klonil proti Špancu Rafaelu Nadalu.

Nadal, ki je v New Yorku slavil leta 2010, in Federer sta sicer v isti polovici žreba in se bi, hipotetično, lahko pomerila že v četrtfinalu. Drugi nosilec turnirja Nadal bo v uvodnem dvoboju igral proti Američanu Ryanu Harrisonu.

Prvi nosilec Srb Novak Đoković bo v 1. krogu igral z Litovcem Ričardasom Berankisom. Đoković je lani na igriščih Flushing Meadows prišel vse do finala, v katerem pa je priznal premoč Britancu Andyju Murrayju, tretjemu nosilcu letošnjega turnirja, ki bo v 1. krogu igral proti Francozu Michaelu Llodri.