Rodićeva, ki je na nedavnem svetovnem prvenstvu v ruski prestolnici osvojila deveto mesto, je najboljšo daljavo na letošnjem dvanajstem mitingu najvišjega kakovostnega razreda na svetu dosegla v tretji seriji, ko je doskočila pri 13,72 metra. Še najbližje svojemu najboljšemu dnevnemu dosežku je bila v zadnji seriji (13,61), v preostalih štirih serijah pa je dvakrat prestopila ter nanizala 13,39 in 13,14 metra dolga skoka.

V švedski prestolnici je bila razred zase 29-letna Ibargüenova, vodilna v letošnjem seštevku v troskoku v diamantni ligi je svojo premočno zmago potrdila v zadnji seriji, ko je navzlic nasprotnemu vetru (0,7 metra) doskočila do 14,61 metra in zanesljivo opravila s svojimi tekmicami.

Zavoljo nedavnega svetovnega prvenstva v Rusiji so na današnjem mitingu manjkali mnogi najboljši predstavniki in predstavnice v kraljici športa, navzlic temu pa je Etiopijka Meseret Defar v teku na 3000 metrov dosegla najboljši letošnji izid na svetu (8:30,29). Na tej preizkušnji je v vlogi "zajčice" nastopila tudi Slovenka Sonja Roman.