Zec-Peškiričevo je v prvem krogu po manj kot uri igre s 6:3 in 6:1 ugnala domačinka Louisa Chirico. Že v prvem krogu kvalifikacij se je poslovila tudi 16. nosilka Tadeja Majerič, medtem ko je bila Petra Rampre uspešna.

Kavčiča, sicer 13. nosilca kvalifikacijskih bojev, v drugem krogu kvalifikacij čaka dvoboj s Špancem Adrianom Menendez-Maceirasom.

V glavnem delu zadnjega turnirja za veliki slam letos, ki se bo v New Yorku začel v ponedeljek, 26. avgusta, imajo nastop že zagotovljen Grega Žemlja, Aljaž Bedene in Polona Hercog.

Srebotnikova v polfinalu New Havna

Slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik se je uvrstila v polfinale teniškega turnirja v New Havnu z nagradnim skladom 690.000 dolarjev med dvojicami. V četrtfinalu sta Srebotnikova in Španka Anabel Medina Garrigues premagali Čehinji Lucie Hradecko in Klaro Zakopalovo s 7:5, 6:2.

Srebotnikova in njena španska soigralka sta na tekmovanju drugi nosilki, z uvrstitvijo v polfinale pa nista imeli večjih težav, dvoboj s Čehinjama je trajal dobro uro in 20 minut. Za vstop v finale se bosta merili z boljšim parom iz dvoboja Američanke Liezel Huiber in Španke Nuri Llagostere Vives, četrtih nosilk, in italijansko-ameriške naveze Flavia Pennetta/Lisa Raymond.

Na tem turnirju je igrala tudi Andreja Klepač, v navezi z Japonko Šuko Aojama je v četrtfinalu klonila proti španski dvojici Carla Suarez Navarro - Silvia Soler.