Brajković, član kazahstanske Astane, je dirko po Franciji končal razočaran, saj je zaradi padca ni končal. Na Vuelto se podaja poln optimizma, saj pravi, da je dobro pripravljen, z dobrimi nastopi pa si bo skušal zagotoviti novo pogodbo z Astano. Za Belokranjca bo to četrti nastop na dirki po Španiji, najbolje pa se je odrezal leta 2006, ko je bil drugi v peti etapi, v sedmi etapi pa je oblekel majico vodilnega. Bole bo pedala vrtel za Vacansoleil.

"Rad bi si dokazal, pa tudi vsem ostalim, da sem še vedno dober kolesar. Upam na etapno zmago in na dobro uvrstitev v skupnem seštevku. Bomo videli po prvih nekaj etapah, ampak sem zelo optimističen," je za kolesarski portal cyclingnews povedal Brajkovič. "Zame je to slaba sezona, na žalost bom ob koncu leta brez pogodbe, kar je še slabše. Rezultat bi bil dober za mojo moralo in zame osebno. Mislim, da še vedno lahko kolesarim dobro, če bo šlo vse po načrtih, sem zmožen priti do dobrega rezultata. Trenutno nimam pogodbe, pogovarjamo se z nekaj ekipami. Bomo videli, toda sezona gre h koncu in večina ekip je polnih," je dodal slovenski kolesar, ki ne izključuje obstanka pri kazahstanskemu moštvu.

Skupno zmago bo napadal Brajkovičev klubski kolega Nibali, ki na dirki po Franciji ni nastopil. "Vuelta je letos zelo zahtevna. Bo nekaj res pomembnih etap, na primer vzpon na l'Angliru, ki bo odločilen za končno razvrstitev. Veliko kolesarjev se bo borilo za zmago," je prepričan Italijan. "Le en napad Contadorja je lani spremenil rezultat celotne dirke. Takšne etape so nekoliko nenavadne, so pa tudi izredno težke. Menim, da imamo res močno ekipo, kolesarili bomo zelo dobro," je še dodal Nibali.

Lanskoletni zmagovalec Contador je nastop na domači dirki odpovedal, ker se želi v zaključku sezone posvetiti enodnevnim dirkam, njegov veliki cilj pa je svetovno prvenstvo v Firencah. Kapetan Saxo-Tinkoffa bo tako Čeh Roman Kreuziger, ki je na letošnji dirki po Franciji osvojil peto mesto.

Vuelta se bo začela v soboto z ekipnim kronometrom, kolesarje pa skupaj čaka 3.319 kilometrov. Na sporedu bo 21 etap, od tega se jih bo 11 končalo s ciljnim vzponom. Odločilne naj bi bile 14., 15. in 20. etapa, ki bodo najtežje na letošnji preizkušnji. Dirka se bo končala 15. septembra v Madridu.