Kako ste preživeli pomlad in poletje?

Aprila sem smučal, ker je bilo še kar nekaj snega. V Kranjski Gori so mi omogočili, da sem lahko treniral in testiral smuču po tem, ko so bile proge že zaprte. Tudi na Krvavcu sem treniral in delal učiteljski tečaj. Po prvem maju sem začel s kondicijskimi treningi. To sem počel do snežnega treninga v Zermattu. Enkrat na dan sem delal v fitnesu, trikrat na teden zvečer igral hokej, vmes sem po okoli osem ur razbijal stanovanje oziroma vihtel lopato.

Ste že končali s prenavljanjem stanovanja?

Večinoma, le še omare sestavljam.

Vse ste naredil sami?

Zelo veliko. Stanovanje sem najprej zradiral, nato prenovil. Nekateri kolegi in mojstri so mi pomagali, kajti nisem imel vseh strojev.

Kakšni so rezultati treninga?

Kondicijsko sem zagotovo dobro pripravljen. V zadnjem mesecu sem treniral tudi na napravi, ki spodbuja mišice, kar je novost v primerjavi z lanskim letom. Skušal sem početi čim več različnih stvari, da bi bila moja pripravljenost čim širša.

Kaj želite popraviti na treningu v Južni Ameriki?

Zagotovo tehnične odseke prog. Vedno sem hiter na ravninskih delih, veliko moram delati na zaprto postavljenih superveleslalomih in veleslalomih. Veliko bo odvisno tudi od tega, kakšne bodo nove smuči, ki jih bom kmalu dobil. Naredili naj bi mi še tri nove modele. Upam, da bo na pripravah v Južni Ameriki sneg mrzel in suh, ker potrebujem takšne pogoje za testiranje smuči.

Pred vami je olimpijska sezona...

Vedno poudarjam, da so olimpijske igre le ena od tekem v sezoni. Šteje celotna sezona. Zame je največja tekma sezone smuk v Kitzbühlu, ne olimpijske igre.

Se boste lahko na pripravah v Čilu primerjali z drugimi reprezentancami?

Vsako leto tja pride veliko ekip. Sodelujemo s Francozi, Nemci, tam bo tudi Natko Zrnčić Dim. Lani so bili zraven tudi Švicarji. Za edine, ki vem, da jih tam ne bo, so Avstrijci.

Bo primerjava s tekmeci v tako zgodnji fazi priprav že merodajna?

To še ne bo končni rezultat dela na pripravah. Bodo pa vidni določeni pokazatelji. Dobro je, če si konkurenčen že na začetku. A če malo zaostajaš ali si malo pred ostalimi, ni tako pomembno. Pomembneje je, da pravilno smučaš. Predvsem v prvem delu treninga v Čilu je poudarek na tehniki, potem se intenzivnost treninga poveča. Ključen za tekme je trening, ki naj bi ga naredili novembra v Ameriki. Tam moraš najti tekmovalno linijo.

Ste tip tekmovalca, ki že na začetku potrebuje več primerjave z ostalimi ali ne?

Za Čile me ne skrbi. Pri svojih letih imam dovolj občutka, da vem, kdaj je v redu in kdaj ni. Želim si predvsem najti smuči za pogoje, pri katerih mi v preteklosti ni šlo.