Na naše vprašanje, kako so na zvezi sploh izpolnili vse formalnopravne okvire glede na dejstvo, da Team Jesenice ni klub, pač pa zgolj moštvo, je odgovoril: »Ko smo Jesenice prijavili za tekmovanje v INL, sprva nismo natančno vedeli, kako bo vse potekalo. Upali smo na sodelovanje z obstoječima kluboma, torej HK Acroni Jesenice ali HD Jesenice mladi, a se ni izšlo. Seveda je bilo treba urediti vse birokratske zahteve, saj na zvezi ne želimo poslušati očitkov. Moštvo ima tako kot zveza iste nadzornike (predsednik sveta je Brane Terglav, op. p.), ne želimo pa, da bi ljudje preveč povezovali HZS s Teamom Jesenice. Finančni vložek bo v to moštvo večji, a bodo tudi drugi klubi dobili svoj del pogače. Vsem bomo zagotovili sredstva, tudi rokavice, čelade, drese…,« je govoril Kontrec.

Na Jesenicah so obljubili, da bodo v Podmežakli pripravili ledeno igrišče do 1. oktobra, sezona za železarje pa se bo začela nekaj dni prej. Vsi včerajšnji govorniki na tiskovni konferenci so apelirali na gledalce, naj se v čim večjem številu udeležijo tekem, saj bodo tako pomagali moštvu. Sezonske vstopnice bodo kmalu šle v prodajo po ceni 50 evrov, za posamezne dvoboje pa bo treba odšteti po 5 evrov. Občina je Teamu Jesenice priskočila na pomoč pri najemu dvorane, saj so cene prijazne, kot se je izrazil župan Mencinger, še pred nedavnim vpleten pri agoniji zdaj mirujočega kluba z Ledarske 4. »Nobene bojazni ni, da bi panoga na Jesenicah zamrla. Hokej je bil, je in bo vedno prisoten. Tradicija se bo nadaljevala,« je napovedal Tomaž Tom Mencinger. Kot je dejal trener Gorazd Rekelj, so se Jeseničani že dogovorili za septembrski prijateljski tekmi v Kranju s Triglavom, dodatne tekmece pa še iščejo.

Rekelj o tekmovalnih ciljih še ni konkretneje govoril, saj se zasedba še dopolnjuje, je pa odločno naznanil, da »na Jesenicah vedno ciljamo najvišje«. Zagotovo bo o uresničitvi njegovih besed veliko odvisno od podpore sponzorjev, ki so za zdaj še sramežljivi. Kontrec je pojasnil, da imajo na zvezi pripravljen tudi črn scenarij, če bi jeseniški projekt slučajno zašel v rdeče številke. »Ne glede na vse bomo sezono izpeljali do konca. To dolgujemo Jesenicam, ki so nam v bogati zgodovini navsezadnje dale številne uspešne reprezentante,« je pripomnil in povedal, da so vrata v Podmežaklo odprta vsakomur, ki je pripravljen pomagati. Železarjem bi ogromno pomenila finančna injekcija Acronija kot dolgoletnega in najzvestejšega partnerja, a predsednik uprave Slavko Kanalec se v jeseniškem hokeju (še) ne vidi, kar je potrdil tudi Kontrec.