To pa ne bo najenostavnejše, saj sta pred koncesionarjem še dražba in nakup prostorov vrtca Trobentica ob krožišču na Fužinah, ki je v stečajnem postopku in sameva že več kot leto dni. Tudi dražba se je enkrat že sfižila, saj je bila sprva predvidena konec julija, zdaj pa je prestavljena na konec avgusta, pojasnjuje Kenda in dodaja, da je datum dražbe, ki ga je posredoval tudi stečajni upravitelj, objavljen na straneh Agencije za javnopravne evidence in storitve.

Koncesijo dobil Sonček

Koncesijsko odločbo za izvajanje programa predšolske vzgoje in varstva so na občini na začetku meseca izdali zasebnemu vrtcu Sonček, Brezje pri Grosupljem, ki je bil na javnem razpisu tudi edini ponudnik. Po odločbi naj bi uredil sedem oddelkov za prvo in 4 oddelke za drugo starostno skupino otrok. V vrtcu Trobentica naj bi uredil sedem oddelkov, v objektu nekdanje Mane v centru Kamnika dva oddelka, dva pa v Nevljah. »Verjamemo, da bo ponudnik storil vse potrebno za normalno obratovanje vseh oddelkov, kar potrjuje tudi njihov vpis v razvid dejavnosti na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport,« pravi Kenda in dodaja, da so na občinski upravi izpolnili vse sklepe in dogovore, ki so jih občinski svetniki sprejeli na letošnji aprilski, majski in junijski seji.

Montažni vrtci še vedno aktualni

Aktivnosti so v sklepni fazi zajemale javni razpis za podelitev koncesije, največja pozornost pa je bila namenjena izpolnjevanju vseh razpisnih pogojev. Skladno s sklepi junijske seje so v primeru, da dražba oziroma njene ponovitve ne bodo uspešne, še vedno aktualni tudi montažni vrtci, nadaljuje Kenda. »Tudi montažnih vrtcev ni mogoče postaviti čez noč. Če bi aprila občinski svet dovolil izdelavo projektne dokumentacije, bi imeli danes verjetno že gradbeno dovoljenje za postavitev enot. Vseeno upamo, da bo potencialni koncesionar izpeljal zadeve korektno in nadaljnji zapleti ne bodo potrebni,« sklepa svoje misli Ivan Kenda.

Število čakajočih na varstvo so v občini letos oklestili tudi z dodatnim »stiskanjem« otrok v že obstoječe zmogljivosti javnega zavoda. To so si zagotovili s sprejemom sklepa o vrsti oddelkov, številu otrok v oddelkih in poslovnem času Vrtca Antona Medveda Kamnik v šolskem letu 2013/2014. S tem sklepom lahko vse oddelke povečajo za dva otroka (od najnižjega normativa) in ponekod dodatno zmanjšajo tudi obseg notranjih igralnih površin na otroka. Na ta račun so v obstoječe zmogljivosti namestili še sto otrok.