Đoković je še naprej številka 1. Čeprav je izpadel v četrtfinalu turnirja v Cincinnatiju, se je kot drugi igralec za Nadalom že uvrstil na sklepni masters sezone, ki bo novembra v Londonu, na katerem bo nastopilo osem najboljših. Škot Andy Murray je z drugega nazadoval na tretje mesto.

Edini Slovenec med najboljšo stoterico je Žemlja na 61. mestu. Žemlja je ekspresno končal nastop na zadnjem pripravljalnem turnirju pred četrtim letošnjem turnirjem za veliki slam, odprtim prvenstvom ZDA v New Yorku. Na turnirju v Winston Salemu v Severni Karolini je v prvem krogu izgubil proti 74. igralcu sveta Špancu Guillermu Garcii Lopezu z 1:6, 6:4, 1:6, kar je bil za Žemljo tretji zaporedni izpad v prvem krogu na ameriški turneji oziroma po zmagi na turnirju challenger v začetku julija v Portorožu. Hitro se je poslovil tudi v Washingtonu in prejšnji teden v Montrealu, medtem ko je v Cincinnatiju moral v kvalifikacije in si ni priigral nastopa na glavnem turnirju.

Aljaž Bedene je zadržal 107. mesto, Blaž Kavčič pa nazadoval na 125. Tudi Blaž Rola je zadržal uvrstitev z minulega tedna; drži zanj rekordno 211. mesto.

Polona Hercog skočila 19 mest

Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog je zahvaljujoč dobrim predstavam v ZDA opazno napredovala po lestvici WTA. Njena nova uvrstitev je 83. mesto. Druga Slovenka je Tadeja Majerič na 122. mestu, sledita pa ji Petra Rampre (212.) ter Maša Zec Peškirič (247.).

Na vrhu nič novega. Kljub porazu v finalu Cincinnatija je Serena Williams zadržala velik naskok pred Belorusinjo Viktorijo Azarenko, tretja pa je Rusinja Marija Šarapova.

Na lestvici dvojic je Katarina Srebotnik izgubila dve mesti, tako da je zdaj šesta igralka sveta, medtem ko na lestvici za tekočo sezono ostaja v paru z Rusinjo Nadjo Petrovo na drugem mestu.