»Je malo falota, tako bom rekel,« je za britanski CNN dejal William. »Spominja me bodisi na mojega brata ali mene, ko sem bil mlajši,« je dejal in dodal, da mu gre zelo dobro. Opisal ga je kot »malega borca«, zaradi katerega morata biti z ženo celo noč pokonci.

31-letni William, ki je drugi v vrsti za britansko krono, je priznal, da ponoči ne vstaja toliko, da bi poskrbel za dojenčka kot Catherine, ki jo je pohvalil in povedal, da »opravlja fantastično delo«.

Nov pogled na življenje

Očetovstvo je že tudi spremenilo njegov pogled na življenje. »Mislim, da je bilo zadnjih nekaj tednov zame zelo drugačna čustvena izkušnja,« je dejal. »Nekaj, kar se mi ni nikoli zdelo, da bom sam občutil,« je še dodal.

Glede trenutka, ko sta s Kate prinesla Georgea iz bolnišnice v Londonu in ga prvič pokazala svetovnim kameram je William dejal, da sta bila samo vesela, da ni preveč kričal. »Kot ve vsak novopečen starš, si presrečen, da lahko pokažeš svojega otroka in razglasiš, da je najlepši in sploh najboljši,« je dejal.

Vadil je pripenjanje otroškega sedeža

Priznal je, da je temeljito vadil pripenjanje otroškega sedeža, kar mu je pred kamerami in fotografi uspelo brezhibno. Dodal je, da je bilo zanj zelo pomembno, da sam odpelje svojo družino iz bolnišnice.

William je sicer minuli teden napovedal, da bodo z družino zapustili svoj dom na otoku Anglesey, ko se mu bo septembra iztekla služba v Kraljevem letalstvu (Raf). Po pričakovanjih naj bi se vrnil v London in prevzel več dolžnosti iz rok svoje babice, 87-letne kraljice Elizabete II.