Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Anglija – Premier

Man. City - Newcastle
1

City se je tudi pred letošnjo sezono močno okrepil, predvsem v napadu, pomembna okrepitev pa utegne biti tudi nov trener Manuel Pellegrini, ki je nazadnje navdušil pri Malagi. Če mu j ev prvih tednih dela z novo ekipo uspelo med zvezdniki ustvariti ekipni duh in jim iz spomina izbrisati slabo lansko sezono, bi utegnil City dobro začeti sezono, v kateri se želi potegovati za naslov angleškega prvaka. Glede na to, da sta njegova glavna (in edina) tekme ca United in Chelsea včeraj prepričljivo zmagala, »meščanom« ne preostane drugega, kot da tudi sami z dobro predstavo in zmago začnejo prvenstvo. Newcastle tudi letos čaka nepredvidvljiva sezona, skoraj zagotovo pa jih ne bi pri vrhu lestvice, zato bi bila danes za njih že točka velik uspeh. (7/10)

Nogomet - Španija - 1.liga

Almeria - Villarreal
0, 2

Že v prvem krogu se bosta pomerila novinca v prvi ligi, ki sta lani do konca bila boj za drugo mesto v drugi ligi, ki ga je na koncu osvojil Villareal (medsebojno  tekmo v zadnjem krogu je dobil z 1:0) in se neposredno uvrstil v primero, Almeria pa je morala v dodatne kvalifikacije. V letošnji sezoni imata kluba nekoliko drugačne cilje, saj Almeria razmišlja le o načinu, ki bi ji zagotovil obstanek med prvoligaši, pri Villarrealu pa so precej bolj ambiciozni, saj se želijo takoj vrniti na staro pot in se boriti za mesta v zgornji polovici lestvice in morda tudi mesta, ki vodijo v Evropo. Villarreal se ej poleti tudi bolj okrepil kot Almeria, zato bi moral v dvoboju s starim znancem znati priti vsaj do točke. Na zadnjih štirih medsebojnih prvenstvenih tekmah rumeni poidmornica ni izgubila, doma je obakrat zmagala, na gostovanju pa iztržila remi. Mislim, da bo Villarreal tudi danes nadaljeval serijo točk proti Almerii. (5/10)

Nogomet - Turčija - 1.liga

Galatasaray - Gaziantepspor
1

Galatasaray je sezono začel z zmago v superpokalu proti Fenerbahčeju, zagotovo pa si želijo njegovi nogometaši s tremi točkami otvoriti tudi novo prvenstvo, v katerem imajo le en cilj – ponovno osvojiti naslov prvaka. Gaziantepspor na papirju ne deluje zastrašujoč nasprotnik, a ob zanimivem podatku, da ga Galatasaray doma v zadnjih treh letih ni uspel premagati, ne gre dvomiti, da bodo varovanci Fatiha terima danes dovolj motivirani, da prekinejo negativen niz. (8/10)

Nogomet - Grčija - 1.liga

Kalloni - Olympiakos
2

Olympiacos je lani brez težav in z velikim naskokom osvojil grško prvenstvo. Tudi letos je praktično edini kandidat za naslov prvaka, v prvem krogu pa ne bi smel imeti prav velikih težav z novincem v ligi, ki se po kakovosti nikakor ne more meriti z velikanom iz Pireja. (7/10)