To je za Žemljo tretji zaporedni izpad v prvem krogu na ameriški turneji oziroma po zmagi na turnirju challenger v začetku julija v Portorožu. Hitro se je poslovil tudi v Washingtonu in prejšnji teden v Montrealu.

* Izid, 1. krog:

Guillermo Garcia Lopez (Špa) - Grega Žemlja (Slo) 6:1, 4:6, 6:1.

Cincinnati ostaja zaklet za Williamsovo

Druga igralka sveta, Belorusinja Viktorija Azarenka, je zmagovalka 2,3 milijona dolarjev vrednega turnirja v Cincinnatiju. V finalu je po dveh urah in pol igre premagala prvo damo tenisa, domačinko Sereno Williams, z 2:6, 6:2 in 7:6.

Za Belorusinjo je to šele tretja zmaga nad Američanko v petnajstih dvobojih in druga letos, potem ko jo je ugnala tudi v finalu Dohe februarja. Z epsko zmago, kot poročajo svetovni mediji, je osvojila 17. turnir v karieri in napovedala boj za zmago tudi na zadnjem letošnjem grand slam turnirju, odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku, ki se bo začel prihodnji teden.

Na drugi strani za Sereno Williams turnir v Cincinnatiju ostaja zaklet. Čeprav je v finale vstopila po dveh osvojenih turnirjih (Bastad, Toronto) in igrala jubilejni deseti finale v tej sezoni, ji zmage na tem turnirju še ni uspelo osvojiti.

Azarenka in Serena Williams sta skupaj osvojili pet naslovov na zadnjih sedmih grand slamih.

* Izid, finale:

Viktorija Azarenka (Blr/2) - Serena Williams (ZDA/1) 2:6, 6:2, 7:6 (6).