Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Anglija - Premier

Chelsea - Hull
1
Chelsea sodi med največje favorite za osvojitev angleškega prvenstva. V prvem krogu se bo pomeril proti Hullu, ki je še lani nastopal v drugi ligi. Prav velikih možnosti za zmago ali remi gostje proti močnim Londončanom zato nimajo.

Nogomet - Francija - 1.liga

Monaco - Montpellier
1
Monačani so v prejšnjem krogu v gosteh z 2:0 ugnali zelo solidni Bordeaux. Za moštvo, ki se je poleti močno okrepilo, je bila to sicer že četrta zaporedna zmaga. Pri Montpellierju so lahko zadovoljni, da so pretekli teden pred domačimi gledalci proti PSG iztržili neodločen rezultat, precej težja naloga pa jih čaka v kneževini.

Nogomet - Italija - Superpokal

Lazio - Juventus
0
Juventus v pripravljalnem obdobju ni navdušil in je izgubil zadnje štiri tekme. Jasno je, da italijanski prvaki še niso pravi, kar bi moral izkoristiti Lazio. Rimljani so na zadnjih tekmah, čeprav pripravljalnih, premoč tekmecu priznali le enkrat in so prav gotovo precej bolj samozavestni od torinskih igralcev.

Nogomet - Belorusija - 1.liga

Gomel - BATE Borisov
2
Bate že celotno prvenstvo lovi vodilni Shaktar, ki ima s tekmo več štiri točke prednosti. Beloruski prvak se je v preteklem krogu pomeril prav proti Shaktarju in ga premagal z visokih 4:0. V primeru današnje zmage bi se Bate vodilni ekipi približal zgolj na točko. Gre za priložnost, ki jo nogometaši iz Borisovega zagotovo ne želijo zapraviti.

Košarka - Mednarodni - Prijateljske tekme

Slovenija - Rusija
1
Slovenci so v petek premagali BiH in si znova povrnili rahlo načeto samozavset po visokem porazu proti Srbiji. Nocoj jih v ljubljanskem Tivoliju čaka tekma z Rusi, ki v pripravljalnem obdobju ne igrajo pretirano konstantno. Ob podpori domače publike lahko Slovenci upravičeno pričakujejo novo zmago.