PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Anglija - Premier

Swansea-Manch Utd
1,0
Naša preljuba Športna Loterija je spet malo zaspančala. Medtem ko spletne stavnice United višajo že do 2.10, so pri nas vragi še zmeraj precej bolj cenjeni, kljub temu, da Moyesu za današnji uvod sezone ni uspelo prepričati Rooneya, da je Liberty stadium eno izmed precej neugodnih gostovanj in da je novi obraz v napadu Zaha še precej neuigran z ostalimi. Za zdaj kaže na precej dolgo sezono, če ste navijač Manchester Uniteda. V Wales tokrat zaradi poškodbniso odšli Chicarito, Young in Fletcher.

Nogomet - Anglija - Championship

Burnley-Yeovil
1
Domači so po odličnem pripravljalnem obdobju dobro formo potrdili še z atomskim začetkom sezone. Po dveh težkih nastopih imajo 4 točke, pa še v pokalu so napredovali, zato so tudi danes upravičeno favoriti, ko jim v goste prihaja novi drugiligaš Yeovil. Ti bodo tokrat na res veliki preizkušnji, saj sta se jim prva dva čuvaja mreže poškodovala, zato bo med vratnici stopil trener vratarjev, 33-letni Stewart.

Nogomet - Nemčija - 1. liga

Stuttgart-Bayer Lev.
2
Spet grem proti Stuttgartu. Ta ekipa res ni nič posebnega in če ne bi imeli Ibiševića, bi se kar konkretno izprsil s stavo, da bodo po koncu sezone potovali rang nižje. Bayer goji napadalno igro, imajo pa za razliko od domačinov precej bolj kompaktno branjenje (in bolj kreativno zvezno vrsto). Ponavljam, trener Labaddia ne bo zdržal do Božiča!

Nogomet - Nizozemska - 1.liga

PSV Eindh.-G.A. Eagles Devente
2 (=ne)
Ekipa PSV-ja je fenomen, saj je naš Matavž med najstarejšimi. Zadnjič proti NEC-u je bil najstarejši član začetne 11ce komaj 22-letni Wijnaldum, pa je ekipa kljub temu glavni favorit za naslov prvaka. GA Eagles se ob prihofu v elitno ligo niso okrepili, zato se bodo ob koncu sezone najverjetneje borili za obstanek, gol na gostovanjih kot so Philips Arena, Amsterdam Arena, De Kuip in AFAS pa bodo za njih že velik uspeh.

Rugby - Mednarodni - The Rugby championship

JAR-Argentina/+15/
2
Springboksi so se skupajc pripravljali že od junija in vsekakor so boljši, ampak ne pa za toliko, kolikor sugerira tale hendikep. Pume so se na prvenstvo pripravljale z dvema tekmama proti solidni avstralski zasedbi New South Wales Waratahs, jih enkrat premagali le za en try, drugič pa se preko njih "zapeljali z valjarjem" (58-12). Mislim, da bo tale uvodna tekma prvenstva precej izenačena, zmaga pa bo seveda ostala doma.