PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Francija - 1.liga

Sochaux - Lyon
0, 2

Lyon je na pripravljalnih tekmah igral zelo dobro, v enakem slogu pa je odprl tudi novo sezono, ko je s kar 4:0 odpravil Nico. Tokrat ga čaka težko gostovanje pri Sochauxu, kjer je v zadnjih treh letih le enkrat zmagal, vendar pa medsebojna statistika je kljub temu močno na strani Lyona, ki je na 33 obračunih izgubil le 6-krat, a ravno ob zadnjem srečanju, ko je marca doma klonil z 1:2, kar bo dobro opozorilo in metoda za motivacijo, da se kaj takega danes ne ponovi. (7/10)

Nogomet - Slovenija - 1. Liga

Maribor - Celje
1

Čeprav Mariborčane že v torek čaka prva tekma proti Viktorii na Češkem in bodo zato z mislimi že nekoliko pri tistem nasprotniku, nekaj igralcev pa je danes vprašljivih, ker so v sredo igrali na prijateljskih reprezentančnih tekmah, imajo vijoličasti toliko boljši in večji kader od Celjanov, da dvoma o zmagovalcu ne bi smelo biti. Rezervisti bodo zagotovo motivirani, da trenerju Čačiću pokažejo, da lahko tudi na najtežjih tekmah računa na njih. Celje je na dosedanjih petih tekmah iztržilo le dva remija, kar je slaba popotnica pred gostovanjem pri daleč najboljši ekipi v državi. (7/10)

Nogomet - Irska – Premier

St.Patrick - Shelbourne
1

St. Patrick zadnjih pet krogov vztraja na prvem mestu ligaške lestvice in prav gotovo razmišlja o naslovu prvaka. Nazadnje je s 4:0 slavil na gostovanju pri Shamrock Rovers, kar priča, da je moštvo v dobri formi, predvsem pa ima zelo dobro obrambo, saj je v 23 krogih prejelo le 12 zadetkov. Danes St. Patricks gosti nasprotnika, ki se krčevito bori za obstanek v ligi, zato bo gotovo precej motiviran, a razlika v kakovosti je tako velika, da domači ne bi smeli izpustiti iz rok priložnosti za novo zmago in povečanje prednosti pred zasledovalci. (7/10)

Košarka - Mednarodni - Prijateljske tekme

Turčija - Češka
1

Turki bodo v Sloveniji nastopili z zelo močno zasedbo, po nekaj slabših predstavah na pripravljalnih tekmah pa se bi morala njihova forma začeti dvigati. Ekipi sta se v zadnjih dneh pridružila še dva NBAjevca Ilijašova in Ašik, zato je čas, da tudi moštvo prekaljenega stratega Bogdana Tanjevića začne zmagovati in si dvigovati samozavest, Čehi, ki ne sodijo v višji rang evropske košarke, pa jim na tej poti ne bi smeli predstavljati previsoke ovire. Moštvi sta se nazadnje pomerili pred enim letom v kvalifikacijah za EP, ko so Turki slavili z 81:58. (7/10)

Tenis - ATP – Cincinnati

Federer R. - Nadal R.
2

Oba velikana svetovnega tenisa sta se v prejšnjem krogu kar namučila in zmagala z 2:1, a ju to ne bo oviralo, da danes ne bi dala vsega od sebe, saj bosta oba zelo motivirana. Nadal je v zadnjem času vendarle v precej boljši formi, nenazadnje je prejšnji teden dobil močan turnir v Montrealu, zato je tudi danes favorit. Že v preteklih letih je bil Španec v medsebojnih dvobojih precej uspešnejši, saj vodi s 23:11, v zadnjih dveh letih in pol pa je proti Federerju izgubil le dvakrat. (7/10)