S tem je konec slovenskih nastopov v ruski prestolnici, kjer je na Lužnikih četrto mesto v metu kladiva osvojil Primož Kozmus, deveta je bila v finalu troskoka Snežana Rodić, v polfinalu na 1500 m pa je nastopila še Sonja Roman.

Tomičevi se je sobotni polfinalni nastop izmaknil za tri stotinke, Žumer bi moral za preboj v drugi krog doseči čas 20,85 sekunde v svoji skupini ali 20,60, da bi v drugi krog prišel po času.

Tomičeva je tekla v tretji od petih skupin, v polfinale pa so vodila prva štiri mesta v posameznih skupinah in še štirje najboljši časi vseh skupin. Tomičeva je imela kljub letošnjemu osebnemu rekordu in teku pod 13 sekundami (12,94) peti prijavljeni čas sezone v skupini, vse štiri tekmovalke, ki so bile letos hitrejše, pa so bile v cilju pred njo.

Atletinja celjskega Kladivarja je sicer hitro začela in bila v prvem delu med prvimi tremi, na koncu pa je povsem izgubila ritem. "Že na začetku teka sem naredila napako, ko sem prišla preblizu prve ovire, in to ravno toliko, da sem jo podrla. To je bil prvi udarec in ena večjih napak. Dobro sem nadaljevala z ritmom, potem pa sem zadela še osmo oviro in me je ponovno 'razmetalo' levo in desno. Skušala sem do konca še nekaj spraviti skupaj, toda napaki sta bili preveliki. Ob samo eni bi bil čas gotovo desetinko ali dve boljše. Na ogrevanju sem imela težave in sem prišla malo predaleč, toda na tekmi obžalujem zlasti drugo napako, saj je bil začetek pogumen in na 'polno', kar je potrebno za dober izid. Borila sem se in si nimam česa očitati," je bila razočarana Tomičeva.

Po Brigiti Bukovec je letos postala prva Slovenka, ki je na visokih ovirah tekla pod 13 sekundami. "Želela sem odteči tek, kot sem prejšnje pred SP. Rezultat je bil slab, čeprav je bil začetek boljši, kot kdaj prej. Škoda, da se je to zgodilo prav na največji tekmi leta. Predvsem me moti, ker sem dosegla slab čas, saj sem si želela predvsem boljšega časa. Me pa to ne bo ustavilo, nadaljujem drugo leto s tekmovanji. Optimistično bom šla v dvoransko sezono in se zelo veselim predvsem evropskega prvenstva na prostem," je zatrdila Tomičeva.

Samokritični Žumer: Rezultat je slab

Žumer je nastopil v zadnji, sedmi skupini na peti progi, tik ob njem pa je bil na šesti jamajški superzvezdnik Usain Bolt, ki je ob zmagi v skupini dosegel 21. čas (20,66). "To, da je ob meni tekel Bolt, mi je bilo v bistvu vseeno, sam sem se skušal osredotočiti na svoj tek. Vesel sem, da sem dobil dobro progo in imel pravo konkurenco v ostalih tekmovalcih," je pojasnil Ljubljančan.

V drugi krog so vodila po prva tri mesta posameznih skupin in še trije preostali najboljši časi. "Čas 20,85 sekunde mi je bil dosegljiv, lahko bi tekel toliko. Po 50 m pa sem začutil bolečino v mišici pod zadnjico. Potem nisem mogel doseči hitrosti, ki bi jo lahko in sem obdržal le tisto od začetka. Imel sem odlično skupino, imel dosegljiv čas za naslednji krog, vse je bilo 'naštimano'. Žal pa me je izdala leva noga ravno tedaj, ko se začne dodajati hitrost. Razmišljal sem celo o odstopu; mislim, da je zame konec sezone. Rezultat pa je slab," je bil samokritičen Žumer.