Rusinja, sicer tretja nosilka teniškega turnirja v Cincinnatiju z nagradnim skladom 2,369 milijona ameriških dolarjev, je izpadla po dveh urah in 23 minutah dvoboja proti 20-letni Američanki, ki je dvoboj dobila z izidom 2:1 v nizih, 2:6, 7:6 (5), 6:3.

Štirikratna zmagovalka turnirjev za grand slam, ki je turnir v Cincinnatiju dobila leta 2011, še vedno čuti posledice neuspeha na letošnjem Wimbledonu, kjer je izpadla že v 2. krogu proti portugalski kvalifikantki Larcher de Brito. Zaradi poškodbe kolka sedem tednov ni zaigrala na teniških igriščih, v tem času se je razšla s prejšnjim trenerjem in začela trenersko sodelovati z nekdanjim prvim loparjem sveta Američanom Jimmyjem Connorsom. A zamenjava še ni obrodila sadov, saj njena teniška krivulja še vedno pada. Teniška zvezdnica je v dvoboju s Stephensonovo prikazala enega slabših nastopov, saj je nanizala kar 60 neizsiljenih napak.

"Dvoboj sem začela tako, kot sem si želela, nato pa v naslednjih dveh nizih nisem izkoristila zelo dobrega izhodišča in nisem nadaljevala z dobro igro, ki sem jo prikazala v prvem nizu, kar me še posebej boli. Izgubila sem potrpljenje, začele so se kopičiti napake, ki jih nikakor ne bi smela delati," je bila razočarana 26-letna Šarapova.

Izpadla tudi Ivanovićeva, Hercogova odlična

S turnirja pa se je morala v konkurenci posameznic posloviti še ena nekdanja prva teniška igralka sveta, Srbkinja Ana Ivanović, ki je po treh nizih 1. kroga priznala premoč Francozinji Alize Cornet. Slednja je slavila z 2:6, 7:6 (8), 6:4.

Na turnirju v Cincinnatiju pa dobro nastopa Polona Hercog, ki je s povabilom organizatorja nastopila v kvalifikacijah, kjer si je z dobrimi igrami izborila tudi nastop v glavnem delu turnirja. V prvem krogu je včeraj nato ugnala 19. igralko sveta, Slovakinjo Dominiko Cibulkovo, v drugem krogu pa jo danes čaka šestopostavljena Italijanka Sara Errani.