PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Mednarodni - Azijski pokal/kvalifikacije

Singapur/+1/-Oman
1
Pri Singapurju se je v zadnjih mesecih precej spremenilo, saj je reprezentanco prevzel Nemec Berndt Stange. Ta je takoj posegel po spremembah, goji zelo napadalen nogomet, upa pa si tudi tvegati, saj je v ekipo uvrstil komaj 17-letnega Adama Swandija (Metz). Na zadnjih dveh prijateljskih tekmah je bil Nemec uspešen-njegovi fantje so ugnali Laos in Malezijo, sedaj pa pri njih gostuje Paul Le Guen. Oman je zaradi eliminiranja časovne razlike pripotoval že pred enim tednom, vendar jim bodo manjkali prvi vratar Al-Habsi, ter še dva iz standardnih 11-občasni kapetan Mubarak in napadalec Hosni. Singapur ima torej lepo priložnost, da izvleče vsaj točko.

Nogomet - Mednarodni - Prijateljske tekme

J.Koreja-Peru /dvostranska stava/
2
Peru je na prijateljsko srečanje prišel z vsemi razpoložljivimi silami, kar pomeni, da bodo spredaj začeli Pizzaro, Farfan ter Guerrero. Medtem je novi korejski selektor vpoklical le nogometaše iz domače ter japonske lige, kar pomeni precejšen osip kakovostnih igralcev. Peru je še vedno v igri za uvrstitev v dodatne kvalifikacije svetovnega prvenstva in če bi se jim uspelo prebiti v Brazilijo, potem bi tej reprezentanci podvig uspel prvič po 32 letih. Zato gre razumeti selektorja Markariana, da vsako tekmo vzame smrtno resno.

Nogomet - Mednarodni - Prijateljske tekme

Nemčija-Paragvaj
1/1
"Elf" je tudi brez Schweinsteigerja, Götzeja in Kroosa zelo močna ekipa, za katero besedna zveza "prijateljska tekma" niti ne obstaja. V Kaiserslauternu bodo šli domači "na polno" in glede na to, da je Paragvaj v tem kvalifikacijskem ciklusu obupen ter, da imajo novega trenerja, ki je dodobra premešal sestavo reprezentance, tukajle vidim gladko zmago Nemčije. Dvome o zmagovalcu bi Löwovi fantje nekako morali razrešiti že do odmora.

Nogomet - Mednarodni - Kvalifikacije za SP

Severna Irska-Rusija/2,5/
1 (=manj)
Točno to srečanje sem pred nekaj meseci že napovedal, tako da se bom danes le ponovil. Takrat je bila tekma namreč odpovedana zari obilnega sneženja, tokrat pa bi obema ekipama, zlasti Rusom, utegnil ponagajati dež, ki bo zelenico v Belfastu upočasnil, tako da gostje ne bodo mogli popolnoma razviti svoje igre. Sem prištejmo še dejstvo, da so Severni Irci doma zelo čvrsta ekipa in kljub temu, da nimajo več "šans" za SP, predaje vnaprej ne bo. Pričakujem gol ali pa največ dva.

Baseball - ZDA - MLB

Tampa Bay Rays - Seattle Mariners
1
Kvota je res bolj beraška, toda pri tem paru je precejšnja razlika v obeh metalcih, ki bosta začela. Tampin Price ima iz letošnje sezone solidno statistiko, predvsem jo je popravil poleti, Harang pa je med slabšimi metalci, poleg tega pa so Marinersi kar daleč od končnice in je tako tudi motivacija na strani domačih.