Rosberg je v letošnji sezoni zmagal na dveh dirkah, medtem ko je njegov moštveni kolega Lewis Hamilton na najvišjo stopničko stopil na zadnji preizkušnji za VN Madžarske. A vse bolj konkurenčni Mercedes se je sedaj znašel na razpotju, saj se zaveda, da bo s prihodnjo sezono v formuli 1 uvedenih kar nekaj prelomnih sprememb. Med največjimi bo zagotovo prehod z V8 na 1,6-litrske turbo motorje.

Tudi zato so številna moštva svojo pozornost že preusmerila v leto 2014, kako se bodo odločili pri Mercedesu, pa ne ve niti Rosberg sam. »Proslavili smo nekaj velikih uspehov, a zaradi težav s pnevmatikami nismo bili dovolj konstantni. Napredek, ki smo ga dosegli, je velikanski, a naš cilj je, da ujamemo Sebastiana Vettla,« je v pogovoru za revijo Auto Motor und Sport dejal Nemec.

Po polovici sezone se tehtnica vse bolj nagiba v prid Sebastiana Vettla, ki ima pred drugouvrščenimi Kimijem Räikkönenom 38 točk prednosti, zaostanek tretjeuvrščenega Hamiltona pa je še deset točk višji.

Bi moral Mercedes zaradi tega že vreči puško v koruzo? »To je zahtevno vprašanje. Moje misli so razdvojene. Po eni strani bi rad na dirko prišel prepričan, da je moj dirkalnik najboljši, kar je odličen občutek. Po drugi strani pa mislim, da se nam zaradi vseh sprememb prihodnje leto ponuja odlična priložnost,« je dejal Rosberg.

Enakih misli je tudi njegov šef Ross Brawn, ki priznava, da bo odločitev padla v naslednjih tednih. »Za Spa in Monzo pripravljamo nekaj izvrstnih novosti. Od uspeha na teh dirkah je odvisno, kakšno pot bomo ubrali v nadaljevanju sezone.«