Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Hrvaška - 1.liga

Rijeka - Osijek
1
Po spodrsljaju Dinama, ki je v gosteh proti Dragovoljcu iztržil zgolj remi (1:1), se Rečanom ponuja lepa priložnost, da v primeru zmage skočijo na drugo mesto. Varovanci Matjaža Keka so po štirih odigranih prvenstvenih krogih še neporaženi, tako pa bo verjetno ostalo tudi po današnji tekmi. Osijek je sicer zadnjo tekmo proti predzadnjemu Slavenu Belupu dobil in vpisal sploh prvo prvenstveno zmago v sezoni, ponovitev dosežka na neugodni Kantridi pa je le malo verjetna.

Nogomet - Litva - 1.liga

Dainava - Žalgiris
2
Žalgiris je v izvrstni formi, kar dokazuje prvo mesto v prvenstvu in napredovanje v naslednji krog evropske lige. Za predzadnja Dainavo bo ekipa, ki je v 19 krogih tekmecem le enkrat priznala premoč, predstavljala ogromen izziv, zato bi bila že morebitna osvojena točka velik uspeh.

Atletika - Mednarodni - SP v Moskvi/Kladivo (M)

Pars K. - Kozmus P.
1
Ni dvoma, da je Krisztian Pars prvi favorit za zlato. Kozmus Madžara ni premagal že dve leti, najprepričljivejši pa je bil tudi v kvalifikacijah. A nekaj podobnega je veljalo tudi pred štirimi leti v Berlinu, ko je slovenski metalec kladiva postal svetovni prvak. Čeprav so možnosti majhne, pa se Brežičanu morda znova posreči tudi v Moskvi.

Tenis - ATP - Cincinnati

Baker B. - Istomin D.
2
Teniška igralca se bosta prvič pomerila med seboj. Američan na turnirju nastopa s povabilom organizatorjev, saj na lestvici ATP zaseda zgolj 185. mesto. Kazahstanec Istomin je za kar nekaj razredov boljši igralec, kar bi se moralo odraziti na igrišču.