Žemlja je ameriško turnejo na trdi podlagi začel z dvema porazoma v prvih krogih turnirjev v Washingtonu in Montrealu, tokrat pa je moral igrati kvalifikacije. V soboto mu je uspelo premagati domačina Denisa Kudlo s 3:6, 6:2 in 6:4, 70. igralec sveta iz Francije pa je bil previsoka ovira za Žirovničana.

Slovenija v moški konkurenci v Cinncinatiju ne bo imela predstavnika, ponoči je Aljaža Bedeneta, ki je prav tako igral v kvalifikacijah, izločil Rus Dmitrij Tursunov. Polona Hercog bo danes v drugem krogu kvalifikacij igrala proti Španki Lourdes Dominguez-Lino.

Rola izgubil v finalu Ria de Janeira

Slovenski teniški igralec Blaž Rola je izgubil v finalu na turnirju challenger v Riu de Janeiru z nagradnim skladom 50.000 ameriških dolarjev. Rolo, ki na lestvici ATP zaseda 255. mesto, je v obračunu za naslov s 6:3 in 6:4 premagal Argentinec Agustin Velotti.

Rola je kot finalist dobil 48 točk za novo lestvico ATP, kjer bo znova izboljšal svoj položaj. Iz Brazilije se sredozemski prvak iz Mersina vrača še s čekom v višini 4.240 ameriških dolarjev.