Slovensko-srbska naveza je v polfinalu s 7:5 in 6:3 izločila domačo dvojico Gabriela Dabrowski - Sharon Fichman, ki je nastopala s posebnim povabilom. V finalu se bosta Srebotnikova in Jankovićeva za naslov pomerili s tretjima nosilkama turnirja, Nemko Anna-Leno Grönefeld in Čehinjo Kveto Peschke, nekdanjo dolgoletno partnerko Srebotnikove v igri dvojic.

Žemlja in Hercogova uspešna v kvalifikacijah Cincinnatija

Najboljši slovenski teniški igralec Žemlja, šesti nosilec kvalifikacij za masters ATP v Cincinnatiju z nagradnim skladom 3,079 milijona dolarjev, je po treh nizih in 100 minutah igre s 3:6, 6:2 in 6:4 premagal domačina Denisa Kudlo, 109. igralca sveta. To je pomembna zmaga za Žirovničana, 62. igralca na svetovni lestvici, ki je ameriško turnejo na trdi podlagi začel z dvema porazoma v prvih krogih turnirjev v Washingtonu in Montrealu. V drugem krogu kvalifikacij se bo pomeril s 70. igralcev sveta, Francozom Edouardom Roger-Vasselinom.

V kvalifikacijah mastersa v Cincinnatiju je zaigral tudi Bedene, ki pa je po dveh urah igre priznal premoč Tursunovu, 43. igralcu sveta. Bedene (107. na lestvici ATP) je favoriziranega Rusa presenetil v prvem nizu, ki ga je dobil po podaljšani igri s 7:6 (3), a je nato Tursunov naslednja dva niza dobil z izidom 6:3, 6:3 ter preprečil senzacijo.

Prvo oviro za preboj na ženski turnir serije WTA z nagradnim skladom 2,369 milijona ameriških dolarjev pa je preskočila Mariborčanka Hercogova. Trenutno 100. igralka na svetovni lestvici je premagala višje rangirano Španko Silvio Soler-Espinoso (70. igralko na lestvici WTA) po dveh urah in 39 minutah dvoboja z izidom 3:6, 6:2, 7:6 (11) v nizih. Slovenka se bo v drugem krogu kvalifikacij pomerila s špansko veteranko Lourdes Dominguez Lino, deveto nosilko kvalifikacij, ki na lestvici WTA zaseda 55. mesto. Neugodna Španka je Hercogovo pred dvema letoma premagala v 1. krogu peščenega turnirja v Acapulcu. Hercogova se je kvalifikacij udeležila na podlagi posebnega povabila organizatorja, t.i. wild card.