Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Francija - 1.liga

Lyon - Nice
1

Lyon je sezono začel spodbudno z dvema zmagama proti Grasshoppersu, obakrat 1:0, v kvalifikacijah za ligo prvakov. Pred tem je dobro formo pokazal tudi na prijateljskih tekmah, kjer je bil med drugim enakovreden tudi Realu (2:2), zato lako samozavestno pričakuje današnji začetek sezone v domačem prvenstvu proti Nici. Slednja je imela lani dobro sezono, zato je domači gotovo ne bojo podcenjevali, njena forma pa na pripravljanih tekmah ni bila dobra, saj se je večino izgubila. (6/10)

Nogomet - Nemčija - 1. liga

Augsburg - Borussia (D)
2

Borussia bo edini pravi tekmec Bayernu v boju za naslov prvaka, kjer pa Dortmundčanom gotovo ne bo manjkalo motiva. Velik motiv pred novo sezono so pokazali že v superpokalu, ko so s 4:2 ugnali Bavarce, prav gotovo pa bodo varovanci Kloppa storili vse, da prvenstvo začnejo z zmago. Augsburg jim ne bi smel predstavljati prevelike ovire, saj ga verjetno čaka boj za obstanek, torej bi bil danes vesel že točke. (6/10)

Nogomet - Nemčija - 1. liga

Bayer L. - Freiburg
1

Bayer je poleti dobil kar nekaj okrepitev in dodobra prevetril zasedbo, a je na prijateljskih tekmah že kazal dobro uigranost in formo. Farmacevti bodo verjetno znova vsaj tretji, v boju za vrh pa si ne morejo privoščiti spodrsljaja proti povprečnemu Freiburgu. (7/10)

Nogomet - Portugalska - Superpokal

Porto - Guimaraes
1

Porto bo tudi v novi sezoni moštvo, ki ga bodo drugi poskušali ugnati v boju za lovorike. Verjetno mu lahko kakšno spelje le Benfica, v današnjem obračunu za superpokal pa ne bi smelo biti prevelikega dvoma o zmagovalcu, saj je razlika v kvaliteti prevelika. (7/10)

Nogomet - Slovenija - 1. liga

Maribor - Krka
1

Tekma med na papirju najboljšim in najslabšim klubom lige bi morala postreči s prepričljivo zmago Maribora, ki bo po težki tekmi proti Apoelu verjetno tokrat zaigral z nekaj rezervisti, a tudi ti bodo zelo motivirani, da se dokažejo pred sezono, v kateri se klubu morda obeta celo igranje v ligi prvakov. Vijoličasti bodo tudi v letošnji sezoni oddali le malo točk, proti Krki pa bi bilo kaj takega velika senzacija. (7/10)