Kot je za STA povedala direktorica zavoda Barbara Vajda, je komisija za oddajo gostinskih hišic zasedala dopoldne. Ker so prejeli le pet popolnih vlog, bodo hišice za obdobje od 3. do 22. septembra oddali v najem vsem petim gostincem. O odločitvi bodo ti obveščeni po pošti.

Gostinske hišice so lesene, v njih bodo lahko prodajali ozko izbrano gostinsko ponudbo s poudarkom na slovenskih in lokalnih specialitetah, kar bodo, kot zagotavlja direktorica zavoda, tudi preverjali. Osvežilne pijače, vino in pivo bodo lahko gostinci točili le v tipizirane povratne kozarce proti plačilu kavcije, ki jih bo zagotovil javni zavod Šport Ljubljana.

Hrano in pijačo bodo lahko prodajali od 10. ure do enih zjutraj, zadnja dva dneva prvenstva, 21. in 22. septembra, pa do pete ure zjutraj. Hišic najemniki ne bodo smeli opremljati z logotipi dobaviteljev ali kogarkoli drugega.

Vajda pojasnjuje, da bodo celotno prizorišče na Kongresnem trgu začeli urejati in postavljati 26. avgusta. Gostinske hišice bodo začele obratovati 3. septembra od 10. ure dalje. Po njenih zagotovilih bodo za celotno prizorišče uredili tudi varovanje.