Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Francija - 1.liga

Montpellier - PSG
2
Aktualni francoski prvak bo v novi sezoni še nevarnejši, saj je v svoje vrste v poletnem prestopnem roku znova zvabil nekaj izvrstnih nogometašev. Med njimi je tudi Edinson Cavani, ki bo skupaj z Zlatanom Ibrahimovićem tvoril enega najnevarnejših napadov v Evropi. Če bosta oba golgeterja nocoj razpoložena, se Montpellierju ne piše nič dobrega.

Nogomet - Nemčija - 1. liga

Bayern (M) - Gladbach
1
Tako uspešnega Bayerna, kot smo mu bili priča v lanski sezoni, vsaj v uvodu v sezono bržčas še ne bomo videli. Bavarci še vedno skušajo osvojiti nov sistem igre, ki jim ga je predstavil Josep Guardiola. Vseeno pa je kvaliteta igralcev Bayerna izjemna, kar bi moralo biti dovolj za osvojitev treh točk. Povrh sta se ekipi srečali že v pripravljalnem obdobju, nemški prvaki pa so takrat vpisali visoko zmago s 5:1.

Nogomet - Argentina - 1.liga

River Plate - Rosario
0
Forma obeh ekip je še vedno relativna neznanka, saj je bil v argentinskem prvenstvu odigran zgolj en krog. Nekoliko bolj zadovoljni so lahko pri Rosariu, ki je zadnjo tekmo dobil, medtem ko je River Plate moral priznati premoč Gimnasii. Zadnje tri tekme med tekmecema so se vselej končale z remijem, podobno pa utegne biti tudi tokrat.

Nogomet - Hrvaška - 1.liga

Split - Zadar
1
Obe moštvi z nedavnimi izidi ne moreta biti zadovoljni. Medtem ko je Zadar prikovan na osmo mesto, so Splitčani peti. A Slednji so imeli zelo težek razpored, saj so se v preteklih dveh krogih pomerili tako s Hajdukom kot Dinamom. Danes jim bo nasproti stal precej lažji nasprotnik, povrh pa lahko računajo tudi na prednost domačega igrišča.