Odgovor naj bi Medveščak in Olimpija prejela v ponedeljek, v primeru pozitivne odločitve pa bi bilo kluboma omogočeno stalno preseljevanje igralcev med ligama KHL in EBEL. Kot so v današnji izjavi za javnost sporočili iz zagrebškega kluba, bo sodelovanje temeljilo na enakopravnem partnerskem odnosu, s čimer Olimpija ne bo le podružnica Medveščaka, kot se je do sedaj ugibalo.

“Ko bo predlagani model Medveščaka in Olimpije, ki je namenjen izključno nadaljnjemu in bolj intenzivnemu razvoju hokeja in mladinskih igralcev, potrjen na vseh ravneh, kluba ne skrivata interesa, da se ta model sodelovanja v prihodnosti razširi tudi na več drugih klubov v regiji,« je v izjavi za javnost zapisal tiskovni predstavnik Medveščaka Ranko Vučinić.

Olimpija in Medveščak se bosta sicer danes v Mariboru pomerila na prijateljskem srečanju, za zmaje pa zaigrala tudi peterica zagrebških hokejistov - Marko Sakić, Dario Kostović, Gal Koren, Saša Martinović in Kenneth MacAulay. Pri Medveščaku pri tem opozarjajo, da omenjeni igralci ne bodo prestopili v Olimpijo, temveč bodo kot posojeni igralci nastopili izključno na nocojšnjem srečanju.